Un virusolog din SUA vine cu noi informații despre Omicron: „Noua variantă este rezistentă la toate tipurile de vaccin”

Un virusolog din SUA vine cu noi informații despre Omicron: „Noua variantă este rezistentă la toate tipurile de vaccin”
| Foto: observatornews.ro

 Un nou studiu efectuat în Statele Unite arată că noua variantă a coronavirusului, Omicrom,  este rezistentă la toate tipurile de vaccin.

Profesorul de boli infecţioase şi microbiologie la Universitatea din Pittsburgh, Cristian Apetrei, a analizat rezultatele unui studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Columbia.

Rezultatele sunt deprimante, a spus virusulogul român stabilit în SUA. Potrivit studiului efectuat de cercetători de la Universitatea Columbia, „varianta Omicron este puternic rezistentă la neutralizare” în cazul persoanelor vaccinate și a celor care au trecut prin boală.

”În primul rand, testarea serurilor de la covalescenți și vaccinați a demonstrat ca varianta Omicron este puternic rezistentă la neutralizare. Toate serurile de la vaccinați, indiferent de varianta de vaccin primită, au prezentat reduceri dramatice ale capacitatii de neutralizare a Omicron”, scrie medicul  Cristian Apetrei, profesor de Boli Infecțioase și Microbiologie la Facultatea de Medicină, Universitatea din Pittsburgh, într-o postare pe Facebook.

De asemenea, Omicron este rezistentă la unul dintre tratamentele folosite frecvent în spitale în cazul pacienților care fac forme grave.

„Evaluarea unui panel de 19 anticorpi monoclonali a relevat că eficacitatea acestora este fie abolită, fie puternic redusă. Sunt incluși în această categorie inclusiv anticorpii monoclonali comerciali aprobați pentru utilizarea în pacienți”, a explicat Cristian Apetrei.

În timpul cercetărilor, specialiștii de la Universitatea Columbia au identificat patru noi mutații în domeniul spike al SARS-CoV-2 Omicron care provoacă rezistența la vaccin și tratament.

Rezultatele studiului reprezintă vești proaste pentru comunitățile care refuză să se vaccineze, spune cercetătorul.

„Întrucât dacii liberi continuă să nu se vaccineze ca să primească monoclonali în spital, acestea sunt paternurile de neutralizare de către anticorpii monoclonali comerciali. Că să știe că, dacă ajung la spital, după inghiorlaiala de sărbători nu prea au la ce să se aștepte”, a precizat specialistul român, potrivit observatornews.ro.


 
 
 
 
 
 
 
 

 

Comenteaza