Un tânăr de 19 ani a murit de meningită meningococică. Medic: "Te omoară fulgerător, în maxim 48 de ore. Şi e extrem de contagioasă"

Un tânăr de 19 ani a murit de meningită meningococică. Medic: "Te omoară fulgerător, în maxim 48 de ore. Şi e extrem de contagioasă"

Medicul Sandra Alexiu, membru de onoare al Societăţii Române de Microbiologie şi preşedinte al Asociaţiei Medicilor de Familie Bucureşti - Ilfov, a reacţionat, marţi, după ce un adolescent de 19 ani a murit din cauza meningitei meningococice.

”E un lucru de care scriem şi spunem de mult. O tragedie fără margini, nu doar pentru familie, ci pentru toată societatea. Acest copil care a murit ar fi putut fi colegul nostru în câţiva ani! Meningita meningococică te omoară fulgerător, în maxim 48 de ore. Şi e extrem de contagioasă, toţi contacţii sunt în pericol”, a scris, marţi, pe Facebook, Sandra Alexiu.  

Medicul spune că singura cale de a scăpa e vaccinul. 

”Da, e scump, dar, după ce îţi pierzi copilul, nu va mai conta! Iar cel mai mare risc îl au adolescenţii şi sugarii! E cam 100 de euro doza de vaccin meningococic, iar la adolescenţi trebuie două doze la interval de 6 luni. E o investiţie extraordinar de importantă care salvează viaţa!”, a mai scris medicul, conform News.ro.  

Potrivit www.ziaruldeiasi.ro, un tânăr în vârstă de 19 ani, care începuse cursurile universitare de doar trei săptămâni, a murit la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi, în urma unui stop cardio-respirator, la scurt timp după ce a fost diagnosticat cu meningită meningococică. 

Comenteaza