Un medic din Cluj explică ce e Ivermectina, "medicamentul-minune" împotriva COVID

Un medic din Cluj explică ce e Ivermectina, "medicamentul-minune" împotriva COVID

Ivermectina este tot mai cerută în farmaciile veterinare după pe diverse canale media s-a lansat ideea că tratamentul antiparazitar pentru câini și pisici ar fi eficient împotriva COVID-19.

Medicul veterinar clujean Petru Antonio Mureșan explică, într-o postare pe Facebook, de ce Ivermectina, acest medicament de uz veterinar, considerat în urma unor teorii lansate recent, ”antidotul minuneȚ pentru Covid-19, nu trebuie administrată oamenilor:

"IVERMECTINA pentru TO(N)ȚI!
Văd că apar tot mai multe postări cu antidotul minune pentru Covid-19: Ivermectina. Antivacciniștii și alți atoateștiutori de pe paginile de socializare promovează această substanță ca medicamentul care vindecă instantaneu cumplita pandemie. Din nefericire, am văzut chiar colegi de breaslă că promovează asta cu îndârjire. De aceea m-am hotărât să aduc aici lămuriri esențiale pentru toți cunoscuții care îmi citesc postările.
În primul rând să vă zic că inițial și eu am fost antivaccinare, pentru că nu aveam suficiente informații și nu mi-a plăcut ideea cu obligativitatea vaccinării! Acum, după ce am studiat, citit și documentat puternic în ultimele 30 de zile, atât de pe surse oficiale cât și fanteziste, pot spune cu certitudine că mă voi vaccina. Pentru că, deși există riscuri pe termen mediu și lung, nimeni nu poate fi sigur azi de efectele secundare ale vaccinului, aceste riscuri sunt MULT mai mici decât riscul de a contacta virusul și a face o formă gravă, chiar letală de boală.
Și acum să lămuresc cu IVERMECTINA. Este o substanță activă descoperită în 1975 și aprobată pentru uz veterinar în 1981. Ea are utilizare în tratamentul parazitozelor la animale, fiind eficace în combaterea paraziților interni (generic - viermi), cu excepția Fasciolei (viermele de gălbează) și paraziților externi: Pureci, căpușe, păduchi și râie.
Există se pare și un produs de uz uman - Stromectol, pe care, personal nu l-am văzut în nici o farmacie la noi. Nu cunosc nimic despre acest produs.
Cât despre utilizarea ivermectinelor de uz veterinar, idiferent de formă de prezentare, în tratamentul Covid-19 NICI NU POATE FI VORBA! Chiar dacă această substanță are și un efect imunostimulator la animalele tratate este pur și simplu un antiparazitar, deci NU omoară virușii (virusurile). În plus noi, medicii veterinari, avem stabilite clar protocoale privind administrarea la animale. Acestea prevăd un timp de așteptare, de la administrarea Ivermectinei la animal până la consumul de produse, carne, lapte, ouă, de la animalul respectiv ( de obicei mai mari de 30 de zile). Pentru că s-a constata că, deși foarte bun ca antiparazitar, Ivermectina are efecte cancerigene prin acumularea în organism.
Iată de ce dragi prieteni și cunoscuți NU vă tratați după zvonuri și surse. Singura cale sigură de a evita infecția cu Covid-19 rămâne vaccinarea!", a scris Petru Antonio Mureșan pe pagina sa de Facebook.


Specialistul în Boli Infecțioase, Ion Alexie, medic în SUA, a povestit la Antena3 despre experiența sa cu Ivermectina, un medicament cu care se tratează preventiv împotriva noului coronavirus.

„Iau Ivermectină lunar, nu numai eu, ci şi foarte mulţi medici. Previne îmbolnăvirea, dar nu neapărăat prin generare de anticorpi, aşa cum face vaccinul.

Nivelul de Ivermectină rămâne în corpul nostru multe săptămâni şi nu se poate multiplica în celulele noastre, pentru că Ivermectina blocheză nişte proteine numite importine, care importă fragmente din virus în nucleu şi în citoplasmă şi nu-l mai lasă să se multiplice.

Din septembrie până în ianuarie am tratat foarte puţini pacienţi, pentru că spitalul ne-a blocat Ivermectina, pentru că National Institute of Health nu era de acord s-o folosim.

Din 15 ianuarie am 50 pacienţi majoritatea au plecat, mai am câţiva în spital. I-am pus pe toţi din prima zi pe Ivermectină. Din cei 50 nu a ajuns niciunul la ATI, starea sănătăţii niciunuia nu s-a deteriorat – şi-i urmăresc cu atenţie”, a spus medicul, la Antena3.

Comenteaza