Un medic din Cluj a dat peste 3000 de concedii medicale în anul 2023 / Un milion de zile de concediu medical

Un medic din Cluj a dat peste 3000 de concedii medicale în anul 2023 / Un milion de zile de concediu medical

În top 100 de medici al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate care au acordat cele mai multe concedii medicale anul trecut se află un medic din Cluj. 

În topul medicilor cu cele mai multe concedii medicale acordate în 2023 se situează un medic din Cluj, care a emis peste trei mii de certificate medicale, adică aproape un milion de zile de concediu medical, arată Casa Națională de Asigurări de Sănătate într-un răspuns dat către Digi24.

Pe locul al doilea se situează un medic din Olt, tot cu circa trei mii de concedii medicale. Concediile, mai puține în 2023 față de anul anterior, au fost date pentru afecțiuni oncologice, dar și pentru cele care țin de medicina internă, ortopedie, cardiologie și recuperare medicală.

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate ar trebui să verifice dacă aceste concedii au fost necesare, chiar ajungând până la pacienţii care au beneficiat de ele. 

O statistică a Casei Naționale de Asigurări de Sănătătate arată că în anul 2023 au fost eliberate 3.361.223 concedii medicale, iar județul Cluj se află în top la numărul certificatelor emise.

Citește şi: Unde s-au dat cele mai multe concedii medicale în 2023. Clujul e în top

Comenteaza