Un lux pentru femeile din zonele defavorizate. Campanie de donaţii la Pata Rât

Un lux pentru femeile din zonele defavorizate. Campanie de donaţii la Pata Rât
Un lux pentru femeile din zonele defavorizate. Campanie de donaţii la Pata Rât
COMMA Cluj oferă absorbante femeilor din Pata Rât

Donaţie aparent banală la Pata Rât, dar adesea un lux pentru femile ce trăiesc în zone defavorizate. Iniţiativa aparţine Asociaţiei COMMA, organizatoarea Marşului Femeii şi ONG care doreşte să deschidă primul centru din Cluj dedicat supraviețuitoarelor agresiunilor sexuale.

 

Vorbim despre pachete cu absorbante şi produse de igienă menstruală, strânse în cadrul campaniei "Menstruaţie fără ruşine". Voluntarii COMMA Cluj au fost sâmbătă, 14 iulie 2018, la Pata Rât, unde au discutat cu fetele și femeile din comunitate şi le-au oferit câte un pachetele menţionate mai sus. De aceste produse au beneficiat fete și femei cu vârste cuprinse între 11 si 35 de ani.

Peste 2.000 de absorbante şi produse de igienă menstruală au fost strânse în cadrul campaniei "Menstruaţie fără ruşine", care s-a desfăşurat între 21 şi 27 mai în diverse locaţii din Cluj. Astfel, produse pentru 25 de luni au fost oferite de COMMA asociaţiei Atena Delphi din Cluj, în luna iunie.

"În România, femeile nu ajung la muncă, la şcoală, sau pierd diferite oportunităţi din cauză că nu reuşesc să îşi gestioneze perioada de menstruaţie. Tabuurile şi normele sociale negative existente cu privire la menstruaţie se datorează lipsei de educaţie sexuală. Produsele sanitare dedicate igienei menstruale sunt taxate ca produse de lux, ajungând la preţuri de 200 RON pe an. Din acestă cauză, persoanele cu situaţie materială dificilă nu îşi permit acest lux necesar", susţin reprezentanţii COMMA.

Astfel de campanii se derulează în toată lumea, în special în SUA, iar ideea a fost adoptată şi în Bucureşti. Conform VICE, iniţiatoarele campaniei "Pe stop" împart lunar absorbante femeilor fără adăpost sau cu situaţii materiale dificile din Capitală. Mai multe despre campanie AICI.

Comenteaza