Un bebeluş de doar două luni, ucis de COVID: "A intrat în şoc, insuficienţă multiplă de organe"

Un bebeluş de doar două luni, ucis de COVID: "A intrat în şoc, insuficienţă multiplă de organe"

În ultimele 24 de ore, în România au fost raportate patru decese la pacienţi infectaţi cu noul coronavirus, printre care se află şi un bebeluș de doar 3 luni.

De ieri până azi au fost raportate 423 de cazuri noi de COVID și 4 decese. 

Conform buletinului publicat joi de Ministerul Sănătății, până astăzi, 67.224 persoane diagnosticate cu infecție cu SARS-CoV-2 au decedat.

În intervalul 09.11.2022 (10:00) – 10.11.2022 (10:00) au fost raportate de către INSP patru decese (1 bărbat și 3 femei), fără decese raportate anterior intervalului de referință.

Dintre cele patru decese, trei au fost înregistrat la categoria de vârstă peste 80 de ani și unul la categoria de vârstă 0-9 de ani.

Este vorba despre un copil în vârstă de două luni, din judeţul Botoşani, care a fost diagnosticat cu COVID-19. Copilul a decedat în Secţia de pediatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati, a declarat, pentru AGERPRES, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Botoşani, Teodor Ferariu.

Potrivit acestuia, bebelușul a fost internat în stare gravă, însă nu a mai putut fi salvat, deşi medicii din Botoşani ar fi intenţionat să îl transfere la o clinică din Iaşi.

"A fost adus în stare critică la Botoşani. A fost internat pe secţia ATI. S-a încercat un transfer la Iaşi, dar nu a mai fost cazul, pentru că a intrat în şoc, insuficienţă multiplă de organe, pneumonie şi s-a declarat decesul", a afirmat Ferariu.

Copilul a fost supus testului COVID-19 la momentul internării, rezultatul fiind pozitiv.

Situația în spitale

În total, 712 pacienți cu COVID sunt internați: 608 în secții (48 minori) și 104 la ATI (niciun copil). Dintre pacienții aflați la Terapie Intensivă, 86 sunt nevaccinați.

În ultimele 24 de ore au fost efectuate 2.576 teste RT-PCR (1.522 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 1.054 la cerere) și 10.733 teste rapide antigenice.

Comenteaza