Un bărbat de 45 de ani a murit după ce a primit prima doză de vaccin Pfizer/BioNTech. Explicațiile CNCAV

Un bărbat de 45 de ani a murit după ce a primit prima doză de vaccin Pfizer/BioNTech. Explicațiile CNCAV

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 face precizări legate de decesul bărbatului care a survenit a doua zi după vaccinare. 

Bărbatul în vârstă de 45 de ani din județul Argeș s-a prezentat marți, 2 martie, conform programării în platforma electronică, pentru administrarea primei doze de vaccin produs de Pfizer/BioNTech, într-un centru de vaccinare din Mioveni. Potrivit CNCAV, la triajul din centrul de vaccinare nu au fost indicate probleme cronice de sănătate, iar în timpul de supraveghere postvaccinare bărbatul nu a prezentat simptome. Ulterior, însă, acesta a fost transportat cu ambulanţa la spital, după ce a suferit un episod de pierdere a conştienţei acasă, iar seara a solicitat externarea, contrar avizului medical. Bărbatul a murit a doua zi dimineaţa acasă.

"În urma efectuării triajului medical și a examenului clinic de specialitate de către personalul vaccinator, nu au fost indicate probleme cronice de sănătate. După administrarea dozei de vaccin, conform procedurii, bărbatul a rămas în spațiul de supraveghere postvaccinală, fără a prezenta simptomatologie, ulterior părăsind centrul de vaccinare.

Conform datelor furnizate către CNCAV, după patru ore de la administrarea vaccinului, pacientul a fost adus cu ambulanța la Compartimentul de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Orășenesc Mioveni, în urma unui episod de pierdere a conștienței suferit la domiciliu.

La sosirea în unitatea medicală, pacientul avea o stare generală bună, fără a prezenta traumatisme. În urma investigațiilor specifice complexe, acesta a rămas sub supraveghere medicală, însă în seara aceleași zile, bărbatul a solicitat externarea pe propria răspundere, contrar avizului medical. În dimineața zilei de 3 martie, personalul medical de la Ambulanță, solicitat de familia acestuia, a declarat decesul bărbatului, la domiciliu", precizează CNCAV.

DSP Argeș a sesizat autoritățile competente în vederea efectuării procedurilor specifice pentru stabilirea cauzelor decesului. Conform medicului de familie al acestuia, persoana se afla în evidență cu dislipidemie și valori tensionale crescute.

Comenteaza