News alert Trei cazuri noi de gripă în România. Două dintre ele, la Cluj

Trei cazuri noi de gripă în România. Două dintre ele, la Cluj

De la începutul sezonului gripal, în România au fost confirmate, în total, doar patru cazuri de gripă, două dintre acestea fiind înregistrate în județul Cluj.

În săptămâna 11 - 17 ianuarie au fost raportate la nivel naţional 6 cazuri de gripă clinică, comparativ cu 1.389 de cazuri înregistrate în aceeaşi săptămână a sezonului anterior, , informează Institutul Naţional de Sănătate Publică.

Nu a fost comunicat niciun deces confirmat cu virus gripal.

Conform INSP, au fost înregistrate 3 cazuri noi confirmate de gripă: două cu virus gripal B (din care un caz în judeţul Galaţi şi un caz în judeţul Cluj) şi un caz cu virus gripal A în judeţul Cluj.

"De la începutul sezonului au fost confirmate cu laboratorul patru cazuri de gripă: un caz gripă cu virus AH1, un caz gripă A nesubtipat, două cazuri gripă cu virus B", precizează sursa citată.

Potrivit INSP, numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute, în perioada 11 - 17 ianuarie, la nivel naţional, a fost de 31.126, înregistrându-se cu 61,9% mai mic comparativ cu cel înregistrat în aceeaşi săptămână a sezonului precedent (81.646) şi cu 2% mai mare comparativ cu cel din săptămâna anterioară (30.513).

Până la data de 17 ianuarie au fost vaccinate antigripal 1.938.814 persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătăţii. 

Comenteaza