Tot mai puține vaccinări împotriva COVID la Cluj. Centrele și-au redus activitatea

Tot mai puține vaccinări împotriva COVID la Cluj. Centrele și-au redus activitatea

Numărul persoanelor care se prezintă în centrele de vaccinare din județul Cluj pentru a fi imunizate împotriva noului coronavirus este din ce în ce mai mic, astfel că s-a renunțat la o parte din fluxurile de vaccinare.

Tot mai puține persoane se prezintă în centrele de vaccinare din județul Cluj, astfel că autoritățile au decis să restrângă activitatea acestora.

"A scăzut ritmul vaccinărilor, așa că centrele s-au reorganizat - s-au închis din fluxuri, s-a adaptat programul.... Este și o chestiune de costuri, de personal", a spus subprefectul Irina Munteanu.

Pe de altă parte, Irina Munteanu a spus că echipele mobile continuă să se deplaseze în județ, intenția fiind ca vaccinul să ajungă la cât mai multe persoane din mediul rural.

"Continuăm vaccinarea prin echipe mobile, se fac liste și cei de la CERT Transilvania ne-au ajutat, au fost, au vorbit cu oamenii, au făcut liste. De asemenea, echipele militare sunt pe teren. Am vorbit cu primarii, dacă sunt evenimente mai mari gen 'Zilele satului' putem organiza puncte de vaccinare", a mai spus subprefectul.

Până marți seara, în județul Cluj au fost administrate 520.185 de doze de vaccin, în ultima zi fiind vaccinate doar 753 de persoane - 556 în centrele de vaccinare, 95 în cabinetele medicilor de familie și 102 în mașină, la drive-thru.

Comenteaza