Tot mai multe cazuri cu virusul West Nile în Italia. Trei morți, doar în ultima săptămână

Tot mai multe cazuri cu virusul West Nile în Italia. Trei morți, doar în ultima săptămână

Cazurile de infectare cu virusul West Nile au crescut cu 53% în Italia în ultimele şapte zile, a anunţat joi Institutul Superior de Sănătate din Italia, informează ANSA.

Numărul infecţiilor a crescut de la 94 la 144, de la începutul lunii iunie până marţi, 9 august, conform ISS.

Trei persoane au murit din cauza acestui virus în ultima săptămână, ridicând numărul total al deceselor la zece, toate în nordul Italiei.

Au fost înregistrate şase decese în regiunea Veneto, două în Piemont, unul în Lombardia şi unul în Emilia-Romagna.

Virusul West Nile este un virus monocatenar de tip ARN, care provoacă febra West Nile. Este un membru al familiei Flaviviridae, din genul Flavivirus, care include şi virusul Zika, virusul dengue şi pe cel al febrei galbene, scrie stiri.tvr.ro.

Acest virus este transmis în principal de ţânţari, mai ales de speciile Culex.

Gazdele primare ale virusului West Nile sunt păsările, astfel încât virusul rămâne într-un ciclu de transmisie "pasăre-ţânţar-pasăre".

Virusul este înrudit genetic cu familia de virusuri ai encefalitei japoneze.

Atât oamenii cât şi caii prezintă simptome de boală în urma infectării cu acest virus. Simptomele apar rareori la alte animale.

Boala a fost identificată pentru prima dată în 1937, în Uganda, iar în a doua jumătate a secolului XX s-a răspândit în multe alte zone ale lumii, notează ANSA.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza