Foto Tişe: "Tăierea banilor de la sănătate din PNRR este o CRIMĂ pentru sistemul sanitar"

Tişe: "Tăierea banilor de la sănătate din PNRR este o CRIMĂ pentru sistemul sanitar"
Tişe: "Tăierea banilor de la sănătate din PNRR este o CRIMĂ pentru sistemul sanitar"
Tişe: "Tăierea banilor de la sănătate din PNRR este o CRIMĂ pentru sistemul sanitar"
Tişe: "Tăierea banilor de la sănătate din PNRR este o CRIMĂ pentru sistemul sanitar"

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj este revoltat pe faptul că Guvernul reduce banii de la sănătate din PNRR. 

"Clujul are cele mai mature două proiecte de spitale din țară:
1. Spitalul Monobloc de Copii, care deservește întreaga Transilvanie și România.
2. Centrul Integrat de Transplant Multiorgan - inimă, plămâni, ficat și rinichi - unic în România și SE Europei.

Institutul de Transplant Renal de la Cluj (subordonat MS) funcționează acum impropriu într-un pod, iar MS tace și fuge!

Ambele proiecte ale CJC sunt în faza finală de LICITAȚIE PENTRU EXECUȚIE, nu în diverse faze inferioare! Guvernul trebuia să înlocuiască proiectele neviabile din listă cu aceste proiecte pe sănătate - fiind cele mai avansate din țară!!!

Nu trebuia să reducă banii de la sănătate din PNRR! Existau proiecte viabile care puteau fi finanțate! PS: Iată cum arată spitalele propuse de noi pentru finanțare. Căutați în țară unul mai bun!", a transmis Alin Tişe pe Facebook

Guvernul a trimis, vineri, la Bruxelles, o cerere de modificare a Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), iar şase spitale sau secții noi ale unor unități medicale pierd finanțarea din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), din cauza „riscului ridicat” de nerealizare, arată G4Media. Dezvoltarea infrastructurii publice spitalicești s-a diminuat cu suma de 677 milioane euro, de la 1.724.050.00 euro (alocarea inițială) la 1.047.050.000 euro. 

Ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila a făcut ulterior o declarație printr-un mesaj pe Facebook cu privire la finanțările PNRR pentru spitalele din țară. Potrivit lui, nu a fost ratat niciun obiectiv care putea fi finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență. La fondurile care vor veni prin acest plan se vor adăuga și fonduri de la Banca Europeană de Investiţii.

„A rămas integrală finanţarea din PNRR pentru proiectele destinate reducerii infecţiilor în spitale, pentru dotarea şi extinderea secţiilor de ATI nou-născuţi, pentru reabilitarea şi dotarea ambulatoriilor de specialitate, pentru construcţia centrelor comunitare integrate. Toate spitalele aprobate pentru finanţare de Ministerul Sănătăţii, indiferent de judeţul sau oraşul în care sunt situate se vor construi, majoritatea cu fonduri din PNRR, şi câteva cu fonduri de la Banca Europeană de Investiţii", a transmis Rafila. 

Comenteaza