Terapie hiperbară, pe bază de oxigen, pentru recuperarea post-COVID-19, la Cluj! Cât costă

Terapie hiperbară, pe bază de oxigen, pentru recuperarea post-COVID-19, la Cluj! Cât costă

Este recomandat să facem o evaluare în prima lună după ce am trecut prin boală.  Sunt aprobate şi camere hiperbare, dar numai în centre de excelenţă, adică în sălile de kinetoterapie complet dotate şi cu personal specializat. La Cluj vin pacienţi din toată ţara pentru terapia hiperbară din cadrul unei clinici private.

„Ce trebuie să facem este să  ne dezechipăm, să dăm papucii jos. Intrăm în cameră, eu o să vă aplic o mască de oxigen unde dumneavoastră o să inspiraţi oxigenul pur”, îi explică asistentul unui pacient. „Majoritatea pacienţilor cu recuperare post-COVID pe care noi i-am avut în cadrul cabinetului au avut următoarele sechele: dificultate în respiraţie, fibroze pulmonare, dureri musculare, oboseală acută, insomnii, chiar şi unele atacuri de panică”, spune Maria Găinaru, asistent medical generalist la centrul medical Hiperbar Cluj.

Costul pentru 10 astfel de şedinţe de tratament cu oxigen este de 1110 RON. La clinica din Cluj au venit pacienţi din Baia Mare, Timişoara, Suceava, şi Alba. Printre pacienţii care au venit la recuperare au fost şi medici. Dacă nu ai posibiltatea să plăteşti un astfel de tratament poţi să iei de un bilet de trimitere de la specialist. Pe baza acestuia, poţi face maximum 20 de şedinţe de reabilitare a câte trei proceduri fiecare, pentru că atât îţi decontează Casa Naţională de Asigurări.

Comenteaza