Video Foto Terapia intensivă s-a mutat pe holuri? Pacienții nu mai au loc în saloane și primesc oxigen în paturi improvizate

Terapia intensivă s-a mutat pe holuri? Pacienții nu mai au loc în saloane și primesc oxigen în paturi improvizate
Terapia intensivă s-a mutat pe holuri? Pacienții nu mai au loc în saloane și primesc oxigen în paturi improvizate
Terapia intensivă s-a mutat pe holuri. Pacienții nu mai au loc în saloane și primesc oxigen în paturi improvizate
Terapia intensivă s-a mutat pe holuri. Pacienții nu mai au loc în saloane și primesc oxigen în paturi improvizate

O realitate dură, surprinsă marți în imagini: holurile unui spital COVID din capitală sunt pline cu pacienți pe care medicii nu mai au unde să-i așeze. E ceea ce relatează un martor, care a postat pe Facebook imaginile.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

„Cam așa arată holurile spitalului Matei Bals cu bolnavi de Covid, este înspăimântător, nu mai au pe unde să îi așeze, pacienții stau pe scaune la oxigen, sunt internați pe paturi de campanie. Terapia intensivă s-a mutat pe holuri. Nici nu vreau să vă spun ce muncă duc medicii, de dimineață nu i-am văzut să bea un pahar de apă. Oameni buni, trebuie să înțelegem că sistemul sanitar nu mai are cum să facă față, cât de curând intră în colaps, dacă nu e deja”, a scris Constantin Vasile Ifteme.

Adrian Marinescu, medic infecționist la Institutul Matei Balș din București, a explicat marți seara, la Digi24, care este realitatea din spatele acestor imagini dure. Este o situație care durează de câteva săptămâni, consecință a creșterii accentuate a cazurilor de COVID.  Este vorba despre pacienții care vin la camera de gardă, a cărei capacitate este cu mult depășită.

La camera de gardă sunt 19-20 de paturi, or au fost zile în care s-au prezentat și aproape 40 de pacienți. Cel mai greu este când pacienții vin în a doua parte a zilei, când toate paturile - eventual eliberate dimineața - sunt deja ocupate.

Adrian Marinescu dă asigurări că în ciuda acestei realități - fără precedent - cu care se confruntă „Matei Balș”, soluția găsită este cea mai bună pentru pacienți. Chiar dacă unii stau și 24 de ore pe hol, în paturi improvizate, important este că primesc imediat tratament și terapia cu oxigen, atât de necesară.

Pe de altă parte, susține doctorul Marinescu, o astfel de realitate se întâlnește și în alte spitale COVID, nu numai la „Matei Balș”. El crede că soluția este ca toate spitalele din Capitală să-și facă circuite separate și să devină și spitale suport COVID. Orice zi în care în București se înregistrează peste 1.000 de cazuri noi de infecții cu SARS-CoV-2 duce la astfel de blocaje.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza