Temperatura maximă pe care o poate suporta corpul uman

Temperatura maximă pe care o poate suporta corpul uman

Cât rezistă corpul uman expus la temperaturi ridicate și care este este temperatura maximă pe care corpul uman o poate suporta? Specialiștii spun că umiditatea are un rol important în aflarea răspunsului.

Corpul uman este rezistent, dar are și el limitele lui. Care este cea mai înaltă temperatură pe care o pot suporta oamenii? Răspunsul pe scurt este acesta: o temperatură de 35 grade Celsius poate fi periculoasă dacă și umiditatea este ridicată potrivit Live Science, citata de digu24.ro.

Atunci când măsurăm temperatura, trebuie luată în considerare și umiditatea. Acesta din urmă este importantă, pentru că atunci când în aer este mai multă apă, transpirația se evaporă de pe corp mai greu, iar temperatura corpului va rămâne ridicată - deci nu se va „răcori”.

Dacă umiditatea este scăzută, dar temperatura este ridicată sau invers, condițiile nu se vor apropia de punctul în care corpul uman cedează.

Dar când atât umiditatea, cât și temperatura sunt foarte ridicate,  corpul uman poate ceda. De exemplu, atunci când temperatura aerului este de 46,1 grade Celsius și umiditatea este de 30%, temperatura resimțită de corp este în jurul valorii de 30,5 de grade Celsius.

Dar când temperatura aerului este de 38,9 grade Celsius și umiditatea este de 77%, temperatura percepută de organismul uman este de 35 de grade Celsius.

La 40 de grade Celsius corpul devine hipertermic, iar asta poate duce la simptome precum puls rapid, modificare a stării mentale, lipsa transpirației, leșin și comă, potrivit Institutului Național de Sănătate din SUA.

Comenteaza