Tătaru îi va propune lui Cîțu vaccinarea obligatorie pentru anumite categorii de persoane

Tătaru îi va propune lui Cîțu vaccinarea obligatorie pentru anumite categorii de persoane

Consilier onorific al premierului, Nelu Tătaru a declarat că va discuta cu Florin Cîțu despre introducerea vaccinării obligatorii sau testarea săptămânală pentru personale din sectoarele esențiale de activitate, precum profesori, polițiști, pompieri sau jandarmi. 

Obligativitatea imunizării ar putea fi impusă și pentru persoanele vârstnice, bolnavii oncologici sau cei imunodeprimați. "Ne gândim la vaccinare sau testare săptămânală. Acestea sunt opiniile pe care eu, ca și consilier onorific, le promovez la nivelul primului ministru, în care fac o evaluare a stării actuale", a spus Tătaru pentru Digi FM. 

Tătaru a precizat că dacă cei aflați în categoria stabilită nu se vaccinează, vor fi obligați să se testeze săptămânal: "Se face (testarea - n.r.), în general, săptămânal. Din punctul meu de vedere stimulările (tombole, premii) ar trebui să înceteze și să folosim acești bani pentru teste".

Întrebat ce se întâmplă dacă o astfel de persoană nu face nici vaccinul, nici testul, Tătaru spune că se ia inclusiv în calcul să i se interzică dreptul la muncă. 

Comenteaza