Swimathon, gata de start la Cluj! Anul acesta se înoată pentru copiii cu probleme oftalmologice

Swimathon, gata de start la Cluj! Anul acesta se înoată pentru copiii cu probleme oftalmologice

Evenimentul #Swimathon12 va avea loc în 12 noiembrie, în scopul strângerii de fonduri necesare dotării cu aparatură modernă a Secției Clinice de Oftalmologie Pediatrică de la Spitalul Județean de Urgență Cluj, unde ajung pacienți din toată Transilvania.

Fundația Comunitară Cluj organizează o nouă ediție a evenimentului caritabil Swimathon. Este cea de-a 12-a ediție și se va desfășura sâmbătă, 12 noiembrie, între orele 9.00-15.00, la Complexul de Natație Universitas, al UBB Cluj.

Toți cei care doresc să înoate sau să devină ambasadori se pot înscrie până pe data de 10 noiembrie. 

Înotatorul face prima donație pentru suținerea cauzei și își valorifică fiecare lungime de bazin pe care o va înota. 

Se înoată în echipe de câte patru, într-un timp limită de 50 de minute.

Regulile pentru înscriere:

- intrați pe platforma Swimathon: bit.ly/swimathon12 la „Înotători” și apăsați butonul „Mă înscriu”.
- dacă faceți parte dintr-o echipă, nu uitați să-i treceți numele (dacă nu aveți echipă vă vom repartiza noi, înainte de ziua evenimentului).
- alegeți numărul estimativ de lungimi de bazin pe care credeți că le puteți face.
- plătiți o taxă 100 de lei care reprezintă o primă donație pentru cauză - dotarea cu aparatură modernă a Clinicii de Oftalmologie Pediatrică a Spitalului de Urgență Cluj.

Ambasadorii contribuie la strângerea de fonduri fără să înoate, aceștia fac legătura între organizație și clujenii care nu reușesc să facă mișcare, dar care donează pentru cauză.

Printre ambasadorii acestei ediții se numără campionul mondial la înot Robert Glință și multiplul campion mondial și european la Karate WUKF Cosmin Stanciu.

Cauza din acest an de la Swimathon

În acest an Swimathon strânge în acest an fonduri pentru copiii cu probleme oftalmologice și dorește să doteze cu aparatură modernă Secția Clinică de Oftalmologie Pediatrică de la Spitalul Județean de Urgență Cluj, unde ajung pacienți din toată Transilvania. "De ce este nevoie de aceste aparate? Pentru ca niciun copil să nu mai fie trimis în străinătate pentru tratament", precizează Fundația Comunitară Cluj.

Este important ca toți copiii să poată beneficia de servicii medicale rezonabile, cum sunt în spitalele din străinătate unde sunt trimiși uneori acum, în lipsa aparaturii corespunzătoare.

„Am decis să apelez la comunitate pentru că sunt frustrată ori de câte ori trebuie să trimitem părinții la examinări în privat, în alt oraș sau chiar în afara țării. Este nevoie de peste 100.000 de euro, dar am împărțit investițiile pe grade de urgență. Pentru primul prag avem nevoie de 17.000 de euro. Poate reușim să-i adunăm la Swimathon”, spune inițiatoarea acțiunii, doctor Iulia Nemeș, specialist oftalmologie pediatrică.

Detalii despre activitate, regulament și înscrieri, AICI.

Comenteaza