Video Foto Sute de persoane la coadă, la deschiderea MARATONULUI VACCINĂRII de la Cluj / UMF, bilă neagră la organizare

Sute de persoane aşteptau la coadă, puţin înainte de ora 16:00, când a fost inaugurat "Maratonul vaccinării" de la Cluj-Napoca, eveniment care va avea loc, non-stop, în perioada 14-16 mai. Pentru această acţiune au fost pregătite 20 de cabinete şi peste 600 de voluntari.

Aşadar, la momentul deschiderii, coada de persoane se întindea până la Cluj Arena. Dacă partea de înregistrare a mers şnur, treaba s-a împotmolit la cabinetele de vaccinare. La ora 16:00, medicii şi asistentele abia ce se echipau, oamenii cu fişele completate erau derutaţi şi nu ştiau unde să se îndrepte spre vaccinare, iar organizatorii, conducerea UMF, se certau cu reprezentanţii mass-media pe motiv că nu au voie să filmeze începutul procesului de vaccinare.

Lucrurile au intrat în normal în jumătate de oră, iar coada de oameni se lungea de la o secundă la alta, oameni în vârstă, tineri şi studenţi străini. Majoritatea au ales să se vaccineze aici pentru că este folosit serul Pfizer şi pentru că nu este nevoie de programare, ci doar de actul de identitate, la fel cum nu contează nici domiciliul celui ce urmează să fie vaccinat. 

 

Maratonul vaccinării anti-COVID-19 se desfăşoară la Sala Polivalentă BT Arena din Cluj-Napoca, la care participă aproximativ 600 de voluntari – medici, asistenţi medicali, rezidenţi şi studenţi ai UMF Iuliu Hațieganu Cluj-Napoca, a început vineri, 14 mai, la ora 16:00 şi se va încheia luni, 17 mai, la ora 08:00.

Timp de trei zile și trei nopți, atât clujenii, cât și cei din alte localități, se vor putea vaccina cu serul Pfizer-BioNTech, fără programare, în cadrul "Maratonului vaccinării – Împreună pentru Cluj!". De asemenea, se vor putea vaccina și cetățenii Uniunii Europene, ai Spațiului Economic European și ai Confederației Elvețiene, precum și cetățenii străini cu ședere legală pe teritoriul României.

La Sala Polivalentă BTarena sunt amenajate 20 de cabinete de vaccinare, ce vor asigura un flux continuu, non-stop, pentru persoanele care vor veni să se vaccineze. Nu este necesară programarea, cei interesați trebuie să se prezinte la centrul de vaccinare doar cu cartea de identitate. Pentru că vaccinul Pfizer-BioNTech se poate administra celor cu vârsta de peste 16 ani, minorii trebuie să aibă asupra lor acordul scris al unui părinte sau al tutorelui legal.

Rapelul se va administra după 21 de zile, în perioada 4-7 iunie, tot la BTarena. Accesul în centrul de vaccinare, care funcționează în holul de la etajul I al Sălii Polivalente BTarena, se face prin intrarea dinspre stadionul Cluj Arena.

Comenteaza