Sute de cazuri noi de COVID la Cluj. De peste trei ori mai multe față de ziua anterioară

Sute de cazuri noi de COVID la Cluj. De peste trei ori mai multe față de ziua anterioară

Clujul a raportat și marți cele mai multe cazuri noi de COVID-19 din țară, după București.

Aproape 500 de clujeni au fost depistați cu noul coronavirus în ultimele 24 de ore, de peste trei ori mai multe cazuri față de ziua anterioară, când au fost raportate 150 de noi infectări.

Astfel, astăzi cele mai multe cazuri noi au fost raportate în Bucureşti - 858, urmat de județul Cluj - 478 şi de judeţul Timiș, cu 343 de noi infectări. 

Cele mai puține cazuri noi au depistat vecinii din Alba, doar 3 infectări, singurul județ cu sub 10 cazuri noi în ultimele 24 de ore.

Media incidenței COVID la nivel național a coborât marți la 2,21 la mie. Cea mai mare rată de infectare este în municipiul București, urmat de județele Cluj - 5,96 (vezi AICI situația în Cluj-Napoca) și Ilfov - 5,57 cazuri la mie, iar cea mai scăzută incidență au județele Harghita și Suceava, ambele cu 0,55 cazuri la mie.

De luni până marți, în România au fost raportate 4.854 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 și 69 de decese, peste dublul cifrelor din ziua anterioară, când au fost raportate 2.087 de infectări și 20 de decese.

Comenteaza