"Suspiciune înaltă" pentru tulpina Omicron la două dintre persoanele depistate cu COVID la sosirea din Africa de Sud

"Suspiciune înaltă" pentru tulpina Omicron la două dintre persoanele depistate cu COVID la sosirea din Africa de Sud

Ministerul Sănătăţii a transmite că, în urma primelor teste, la două dintre cele trei persoane testate pozitiv după sosirea din Africa de Sud "există o suspiciune înaltă pentru varianta Omicron a virusului SARS-Cov-2".

"Procesul de secvențiere a genomului pentru tulpina OMICRON se realizează în mai multe etape, pe parcursul mai multor zile.

În urma primelor teste, la două dintre cele 3 persoane testate există o suspiciune înaltă pentru varianta OMICRON a virusului SARS-Cov-2.

Cele 3 persoane care au fost depistate pozitiv cu virusul SARS-Cov-2 sunt complet vaccinate. Toate trei persoanele infectate sunt asimptomatice, cu o stare de sănătate bună și se află în izolare și monitorizare", a precizat, joi, Ministerul Sănătăţii.

Trei persoane sunt suspecte de infectare cu Omicron, noua tulpină a coronavirusului, după ce au fost testate pozitiv la întoarcerea din Africa de Sud. 

Toate trei persoanele infectate sunt vaccinate. Acestea sunt asimptomatice, cu o stare de sănătate bună şi se află în izolare şi monitorizare.

Comenteaza