Video Sunt eficiente restricțiile de circulație după 20:00? Răspunsul expertului UBB, Răzvan Cherecheș

Sunt eficiente restricțiile de circulație după 20:00? Răspunsul expertului UBB, Răzvan Cherecheș
| Foto: captura video

Expertul în sănătate publică de la UBB a explicat de ce au fost aplicate restricțiile de circulație atât în timpul săptămânii, cât și în weekend. 

"În condițiile în care avem o creștere a numărului de cazuri noi, o creștere a numărului de internări la ATI și o creștere a numărului de decese este clar că avem o transmitere intracomunitară masivă. Cele trei tulpini noi, Marea Britanie, Africa de Sud, Brazilia sunt responasabile pentru această creștere.

În aceste condiții este necesar să se ia metodele potrivite astfel încât să se controleze această creștere. Studiile arată că cele mai eficiente metode de scădere a ratei de transmitere sunt: eliminarea petrecerilor private, închiderea instituțiilor educaționale, testarea și carantinarea persoanelor care intră în țară, creșterea capacității sistemului de sănătate, introducerea restricțiilor de mișcare personală și lockdown național.

Înainte să ajunge la un lockdown la nivel național, cea mai adecvată metodă este limitarea libertății de mișcare. Ați auzit de dietele care interzic mâncatul după 19:00. Acele diete reduc timpul în care poți mânca. Este la fel și în cazul restricțiilor de circulație.

Restricția de mișcare după 20:00 restrânge intervalul în care noi avem șanse să interacționăm unii cu alții și, implicit, scade probabilitatea transmiterii de la unii la alții.

În concluzie, restricțiile din acest moment sunt perfect adecvate cu creșterea numărului de cazuri noi, creșterea numărului de internări la ATI și creșterea numărului de decese", a transmis Răzvan Cherecheș. 

Comenteaza