Studiu COVID-19: "Virusul este ca un ninja", produce de trei ori mai mulţi agenţi patogeni decât cel din spatele virusului Sars

Studiu COVID-19: "Virusul este ca un ninja", produce de trei ori mai mulţi agenţi patogeni decât cel din spatele virusului Sars
| Foto: shutterstock

Coronavirusul din spatele Covid-19 poate produce de trei ori mai mulţi agenţi patogeni decât cel din spatele virusului Sars, a arătat un studiu al Universităţii Hong Kong, potrivit The Guardian.

Potrivit unui raport al South China Morning Post, studiul este primul de acest gen bazat pe testarea ţesutului pulmonar prelevat de la pacienţi cu Covid-19.
 
Echipa a infectat ţesuturile pulmonare donate de şase pacienţi şi a descoperit că Sars-CoV-2 s-ar putea reproduce până la aproximativ 100 de ori în 48 de ore, comparativ cu vârful virusului Sars care a fost de aproximativ 10-20 de ori.
 
Noul virus a indus, de asemenea, răspunsuri imune şi inflamatorii mai lente, a spus el.
 
„Virusul este ca un ninja, replicându-se în interiorul corpului cu inteferoni inferiori şi răspuns inflamator”, a spus dr. Jasper Chan Fok-Woo, un profesor asistent clinic la şcoala medicală HKU.
 
Simptomele uşoare sau lipsa acestora au făcut ca acest virus să fie deosebit de dificil de controlat, iar oamenii de ştiinţă au avertizat că măsurile ar trebui să continue.
 
Microbiologul Yuen Kwok-yung a spus că nu există „aproape nicio posibilitate de a limita răspândirea virusului înainte de iulie”.

Comenteaza