Start la campania de vaccinare a profesorilor

Start la campania de vaccinare a profesorilor

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiţă, a anunțat că miercuri demarează acțiunea de vaccinare prioritară a personalului din învăţământ.

Campania de vaccinare prioritară a personalului din învăţământ începe miercuri, 24 februarie, și se încheie pe 10 martie, dată până la care se estimează că aproximativ 60.000 de persoane vor primi prima doză, a anunțat marți Valeriu Gheorghiță. Medicul a mai precizat că peste 42.000 de angajați din sistemul de Educație au fost deja vaccinați și 128.000 sunt programați în perioada următoare. Vacciarea se va face în centre separate, special amenajate, inclusiv la Cluj, cu doze de la AstraZeneca și Pfizer/BioNTech, în funcție de vârsta persoanei. 

„După cum știm, au fost mai multe discuții legate de prioritizarea personalului din învățământ în vederea vaccinării. Ieri a avut loc ultima ședință pregătitoare cu directorii Direcțiilor de sănătate publică din fiecare județ, inclusiv din București, și am stabilit următoarele lucruri: procesul de vaccinare pentru personalul din învățământ va începe de mâine, 24 februarie, în majoritatea județelor din țară; iar toată această activitate se va încheia pe data de 10 martie. De mâine, 24 februarie, începe activitatea de vaccinare în 23 de județe, inclusiv în Municipiul București. De joi, 25 februarie, continuă alte 14 județe. Din 26 februarie, încă două județe și pe 1 martie, încep ultimele trei județe. Toată perioada de vaccinare care va fi destinată pentru acest proces specific adresat personalului din învățământ durează până în 10 martie pentru administrarea primei doze”, a precizat, marți, Valeriu Gheorghiță.

Coordonatorul CNCAV a explicat şi cum se fac programările pentru vaccinare. 
 
“Programarea se va face după o altă modalitate şi nu se efectuează programarea în platforma informatică, practic unităţile de învăţământ centralizează lista cu personalul propriu care doreşte să fie vaccinat în această perioadă, aceste liste sunt centralizate la nivelul inspectoratelor şcolare judeţene şi sunt transmise către direcţiile de sănătate publică. Direcţiile de sănătate publică, în funcţie de capacitatea cabinetelor de vaccinare şi de perioada pe care am propus-o pentru derularea activităţii de vaccinare efectuează programarea persoanelor respective, iar beneficiarii vor fi anunţaţi prin grija inspectoratelor şcolare şi a conducătorilor unităţilor de învăţământ. Procesul de vaccinare ar trebui să dureze între 7-10 zile pentru fiecare judeţ, în funcţie de momentul la care debutează activitatea de vaccinare”, a explicat Gheorghiţă. 

Comenteaza