Starea de alertă se prelungeşte în România cu încă 30 de zile

Starea de alertă se prelungeşte în România cu încă 30 de zile

CNSU a aprobat, joi, hotărârea prin care se propune prelungirea stării de alertă la nivel naţional, pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 10 septembrie.

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a emis o hotărâre prin care recomandă prelungirea stării de alertă în România. Valabilitatea testelor Antigen a fost dublată, de la 24 la 48 de ore.

De asemenea, conform hotărârii, se aprobă, începând cu data de 13 septembrie, continuarea derulării proiectului-pilot, pentru o perioadă de 60 de zile, în incinta Aeroportului Internaţional Sibiu la terminalul "Sosiri", pentru detectarea persoanelor infectate cu virusul SARS-CoV-2 cu sprijinul echipelor canine special pregătite în acest sens de către Centrul Chinologic "Dr. Aurel Greblea" Sibiu din cadrul Poliţiei Române.

Pe perioada menţionată, toate persoanele care tranzitează terminalul sosiri din incinta Aeroportului Internaţional Sibiu pot fi supuse verificărilor pentru depistarea infecţiilor cu virusul SARS-CoV-2 realizate de către echipele canine special pregătite. Persoanele indicate de echipajele canine ca posibil a fi infectate sunt testate gratuit cu test rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 de către personalul Direcţiei de Sănătate Publică Sibiu sau personalul medical existent la nivelul aeroportului. Testele rapide utilizate în cadrul proiectului-pilot sunt asigurate gratuit de către DSP Sibiu.

Tot din 13 septembrie, se aprobă derularea unui proiect-pilot similar, pentru o perioadă de 60 de zile, în incinta Aeroportului Internaţional "Avram Iancu" Cluj.

Comenteaza