Sportivii străini care au participat la o competiţie din Wuhan în octombrie 2019 au avut o gripă puternică. Când ar fi apărut, de fapt, COVID-19

Sportivii străini care au participat la o competiţie din Wuhan în octombrie 2019 au avut o gripă puternică. Când ar fi apărut, de fapt, COVID-19
| Foto: Twitter

Sportivii care au participat în octombrie 2019 la Jocurile Mondiale Militare sunt convinşi că au avut COVID-19. Mulţi dintre ei au căzut la pat cu o gripă puternică, povesteşte o sportivă din Franţa. Acuzată că a dat COVID-19 lumii, China spune că virusul a ajuns la Wuhan de la sportivii străini veniţi la Jocurile Mondiale Militare.

Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitaţi pagina principală ZIUA DE CLUJ

Înainte de epidemia de coronavirus, oraşul chinez Wuhan a organizat Jocurile Mondiale Militare, între 16 şi 29 octombrie 2019. Sportivii francezi susţin că au fost loviţi de o gripă puternică în timpul competiţiei, iar acum sunt convinşi că au avut COVID-19.

Autorităţile din China au raportat primele cazuri la finalul lunii decembrie, când mai mulţi locuitori ai oraşului au s-au prezentat la spitale cu simptome de gripă. Toţi aveau legătură cu o piaţă de animale vii, locul considerat epicentrul pandemiei. China susţine însă că virusul a ajuns în Wuhan cu sportivii străini de la Jocurile Militare, în încerca de a scăpa de acuzaţiile provenite mai ales din partea preşedintelui SUA, Donald Trump.

"Aproape toţi ne-am îmbolnăvit după ce am participat la Jocurile Militare Mondiale de la Wuhan. Trei zile am stat în pat. Şi eu am fost bolnavă, am avut simptome cu care nu m-am mai confruntat niciodată. Eram îngrijoraţi, dar nu ştiam că ar putea fi COVID-19, pentru că nicăieri nu se vorbea despre aşa ceva la momentul respectiv. Unul dintre medicii delegaţiei crede că am avut virusul, pentru că foarte mulţi sportivi s-au îmbolnăvit la întoarcerea în ţară", a spus Elodie Clouvel, campioană mondială şi olimpică la pentatlon, într-un interviu pentru postul Loire 7.

Între timp, toate toată planeta a fost cuprinsă de febra coronavirusului. Sunt peste 3,8 milioane de cazuri de COVID-19 în lume, economii puse în genunchi de carantină, iar 265.000 de oameni au murit, transmite Mediafax.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza