Sportivii străini care au participat la o competiţie din Wuhan în octombrie 2019 au avut o gripă puternică. Când ar fi apărut, de fapt, COVID-19

Sportivii străini care au participat la o competiţie din Wuhan în octombrie 2019 au avut o gripă puternică. Când ar fi apărut, de fapt, COVID-19
| Foto: Twitter

Sportivii care au participat în octombrie 2019 la Jocurile Mondiale Militare sunt convinşi că au avut COVID-19. Mulţi dintre ei au căzut la pat cu o gripă puternică, povesteşte o sportivă din Franţa. Acuzată că a dat COVID-19 lumii, China spune că virusul a ajuns la Wuhan de la sportivii străini veniţi la Jocurile Mondiale Militare.

Înainte de epidemia de coronavirus, oraşul chinez Wuhan a organizat Jocurile Mondiale Militare, între 16 şi 29 octombrie 2019. Sportivii francezi susţin că au fost loviţi de o gripă puternică în timpul competiţiei, iar acum sunt convinşi că au avut COVID-19.

Autorităţile din China au raportat primele cazuri la finalul lunii decembrie, când mai mulţi locuitori ai oraşului au s-au prezentat la spitale cu simptome de gripă. Toţi aveau legătură cu o piaţă de animale vii, locul considerat epicentrul pandemiei. China susţine însă că virusul a ajuns în Wuhan cu sportivii străini de la Jocurile Militare, în încerca de a scăpa de acuzaţiile provenite mai ales din partea preşedintelui SUA, Donald Trump.

"Aproape toţi ne-am îmbolnăvit după ce am participat la Jocurile Militare Mondiale de la Wuhan. Trei zile am stat în pat. Şi eu am fost bolnavă, am avut simptome cu care nu m-am mai confruntat niciodată. Eram îngrijoraţi, dar nu ştiam că ar putea fi COVID-19, pentru că nicăieri nu se vorbea despre aşa ceva la momentul respectiv. Unul dintre medicii delegaţiei crede că am avut virusul, pentru că foarte mulţi sportivi s-au îmbolnăvit la întoarcerea în ţară", a spus Elodie Clouvel, campioană mondială şi olimpică la pentatlon, într-un interviu pentru postul Loire 7.

Între timp, toate toată planeta a fost cuprinsă de febra coronavirusului. Sunt peste 3,8 milioane de cazuri de COVID-19 în lume, economii puse în genunchi de carantină, iar 265.000 de oameni au murit, transmite Mediafax.

Comenteaza