News alert Spitalul Militar din Cluj intră în linie COVID

Spitalul Militar din Cluj intră în linie COVID

Spitalul Clinic Militar de Urgență „Dr. Constantin Papilian” din Cluj-Napoca va deveni unitate medicală de suport COVID-19.

Direcția Medicală a MApN a dispus ca Spitalul Clinic Militar de Urgență „Dr. Constantin Papilian” din Cluj să devină unitate medicală de suport COVID.

Astfel, Spitalul Militar din Cluj-Napoca se alătură celorlalte spitale din județ cu un număr de 30 paturi pentru pacienți COVID-19, din care 25 pentru cazuri moderate/severe și 5 paturi ATI pentru cazuri severe/critice.

Potrivit M.Ap.N., la acest moment, la Spitalul Militar din Cluj-Napoca sunt internați 14 pacienți infectați cu SARS-CoV-2 cu forme medii sau severe și un pacient în stare gravă, la ATI.

Structura spitalului permite organizarea acestui tip de asistență medicală, cu asigurarea circuitelor corespunzătoare, având un compartiment de boli infecțioase, un compartiment pneumofiziologie și o secție ATI cu dotare corespunzătoare și personal înalt calificat, pregătit ca urmare a misiunilor de sprijin în lupta împotriva COVID-19 la care a participat în Suceava și Iași.

În județul Cluj incidența infectărilor cu coronavirus este foarte crescută, depășind 5 cazuri la mia de locuitori. Astfel, capacitatea de îngrijire a cazurilor moderate, severe și critice din județul Cluj a fost depășită.

Comenteaza