Spitalul din Câmpia Turzii și-a deschis un cabinet de nutriție

Spitalul din Câmpia Turzii și-a deschis un cabinet de nutriție

Un cabinet de diabet și boli de nutriție a fost înființat în cadrul Spitalului Municipal Dr. Cornel Igna din Câmpia Turzii.

"Unitatea sanitară din municipiul nostru reprezintă punctul de referință în ceea ce privește acordarea de servicii medicale pentru un areal de peste 70.000 de potențiali pacienți, de la Luna și Călărași, până la Tritenii de Jos, Frata și Ceanu Mare.

Analizând clasificarea pe grupe de vârstă a acestui areal, am identificat mai multe tipuri de afecțiuni cu care populația s-ar putea confrunta. Unele dintre acestea sunt diabetul și bolile de nutriție, acești inamici tăcuți, nedureroși, dar extrem de periculoși, în special pentru persoanele în etate.

Din aceste considerente, am găsit oportună înființarea unui cabinet de diabet și boli de nutriție în Spitalul Dr. Cornel Igna. Iar pentru că o secție medicală trebuie coordonată de un medic specialist, conducerea spitalului a angajat-o pe doamna dr. Mădălina Cîrjău – medic specialist diabet zaharat, nutriție și boli metabolice.

Absolventă a Universității de Medicină și Farmacie Carol Davila București, a urmat rezidențiatul în specialitatea diabet, nutriție și boli metabolice, în centrul universitar Cluj-Napoca, sub îndrumarea doamnei prof. Gabriela Roman.

Totodată, pentru a amplifica efectele serviciilor de profilaxie, diagnostic și combatere ale acestor afecțiuni, secția a fost dotată cu aparatură de ultimă generație, pornind de la aparate de măsurare a glicemiei, dar și alte aparate și dispozitive medicale", a anunțat primarul Dorin Lojigan.

Comenteaza