Breaking news Spitalul de Recuperare din Cluj reintră în lupta împotriva COVID

Spitalul de Recuperare din Cluj reintră în lupta împotriva COVID

La o lună şi jumătate după ce reintrase în circuitul normal, Spitalul Clinic de Recuperare Cluj-Napoca revine în rândul unităţilor medicale dedicate COVID, alături de Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi cel de Pneumoftiziologie. 

Întrucât cele două spitale rămase în lupta cu coronavirusul la Cluj nu mai fac faţă, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a decis joi seara ca Spitalul Clinic de Recuperare să redevina unitate medicală pentru tratarea pacienților Covid începând cu data de 5 august, ora 8.

"Argumentele care au dus la aceasta decizie sunt: capacitate mare de 400 paturi în total, circuite epidemiologice funcționale, saloane cu băi proprii, experienţa anterioară Covid, apropierea faţă de Spitalul Clinic de Boli Infecţioase în caz de nevoie pentru transportul pacienților la secția de Terapie Intensivă", a explicat prefectul judeţului, Mircea Abrudean.

Ambulatoriul și baza de tratament a Spitalului de Recuperare vor funcţiona în regim normal, pentru toţi pacienţii.

"Exista circuite epidemiologice distincte in acest sens, astfel că nu există riscul ca unii angajaţi să intre în șomaj tehnic. De asemenea, secția de Aritmologie, unică în regiune, cu listă de așteptare pentru pacienți de peste un an, va rămâne operațională", a mai anunţat Abrudean.

Clujul poate rămâne fără locuri pentru pacienţii Covid, acesta fiind motivul deciziei de joi.

"Evoluția epidemiologică este una în creștere. Deși am încercat să evitam deschiderea unui al treilea spital Covid, nu putem să riscăm să rămânem fără locuri pentru pacienții pozitivi", a spus prefectul Clujului. 

Vineri aflăm dacă vom fi obligaţi să purtăm mască în spaţii deschise

Posibilitatea introducerii obligativităţii de a purta mască de protecţie în zonele publice deschise din Cluj va fi luată în discuţie de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă vineri, când s-ar putea va lua şi o decizie în acest sens, a mai anunţat prefectul Mircea Abrudean.  

216 pacienţi cu coronavirus internaţi la Cluj

Reamintim că, potrivit ultimei raportări oficiale, 12 clujeni au fost diagnosticaţi cu coronavirus în ultimele 24 de ore.

216 persoane diagnosticate cu COVID-19 erau internate joi în cele două spitale dedicate din Cluj-Napoca, dintre care 202 de persoane provin din județul Cluj.

Numărul persoanelor internate pe secțiile ATI de la Cluj a ajuns la 13, din care 12 provin din județ.

În spitalele clujene au fost vindecați, până acum, 658 de bolnavi cu COVID-19, din care 515 din județul Cluj.

De asemenea, până în prezent, 38 de pacienți cu COVID-19 tratați la Cluj-Napoca au murit, din care 23 provin din județul Cluj.

Comenteaza