Spitalul de Pneumoftiziologie din Cluj se reorganizează! 10 noi paturi COVID și 3 la ATI

Spitalul de Pneumoftiziologie din Cluj se reorganizează! 10 noi paturi COVID și 3 la ATI

Principalele modificări vizează înființarea în Secția Clinică Pneumologie I a 10 noi paturi COVID-19 și suplimentarea cu trei paturi în cadrul Compartimentului de Anestezie Terapie Intensivă, tot pentru COVID.

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a inițiat un proiect de hotărâre care vizează modificarea structurii organizatorice, organigramei, statului de funcții şi regulamentului de organizare şi funcționare pentru Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie ,,Leon Daniello”, unitate sanitară subordonată forului administrativ județean.

„Având în vedere numărul în continuă creștere al persoanelor confirmate cu coronavirus și provocările fără precedent la care este supus întregul sistem medical, suntem nevoiți să ne adaptăm continuu și să luăm cele mai bune decizii menite să asigure un act medical de calitate și să salveze vieți”, a afirmat liderul CJ Cluj.

Conform reprezentanților forului administrativ județean, pentru ca instituția spitalicească să facă față evoluției pandemice actuale și să răspundă cât mai bine cererii de servicii specifice acestei perioade este necesară modificarea structurii organizatorice.

Totodată, pentru a asigura continuitatea activității medicale în cadrul secțiilor și compartimentului ATI și a organiza activitatea spitalului astfel încât acesta să răspundă prompt și eficient necesităților pacienților infectați cu coronavirus, se propune înființarea a 12 noi posturi, dintre care trei posturi de asistent medical principal, două posturi de asistent medical, trei posturi de infirmieră, trei posturi de îngrijitoare și un post de brancardier.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza