Sosește o nouă tranşă de vaccin AstraZeneca. Când începe vaccinarea în cele 180 de centre deschise

Sosește o nouă tranşă de vaccin AstraZeneca. Când începe vaccinarea în cele 180 de centre deschise

A doua tranşă de vaccin AstraZeneca soseşte joi în România pe cale terestră, a informat Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19.

Este vorba despre încă 92.400 de doze, dintre care în cursul zilei de vineri, 37.800 de doze de vaccin vor fi distribuite către centrele regionale din Braşov şi Constanţa, iar 54.600 rămân la Centrul Naţional de Naţional de Depozitare Bucureşti și vor fi distribuite cabinetelor de vaccinare active la nivelul Capitalei, destinate vaccinării persoanelor care, potrivit Strategiei naţionale de vaccinare împotriva COVID-19, fac parte din etapa a II-a, respectiv cele cu boli cronice şi lucrătorii care desfăşoară activităţi în domenii esenţiale, cu vârste cuprinse între 18-55 de ani.

În țară sunt deschise 180 de fluxuri de vaccinare exclusiv cu serul de la AstraZeneca, dintre care 10 în județul Cluj - șase vor funcționa în Cluj-Napoca și câte unul în Florești, Chinteni, Huedin și Mociu. 

Programarea pentru AstraZeneca a început în data de 10 februarie şi se realizează pentru o sesiune de 20 de zile, în perioada 15 februarie - 6 martie. Ulterior, în fiecare zi, vor fi alocate noi sloturi care vor permite programări pentru vaccinarea cu AstraZeneca, până la data de 11 aprilie. 

 „Maraton” la înscrierile pe platforma de vaccinare

„16.000 de persoane se programează, în medie, pe oră! Aproximativ 16.000 de persoane s-au programat în fiecare oră pe platforma programare.vaccinare-covid.gov.ro pentru a se vaccina în noile cabinete deschise pentru administrare serului produs de AstraZeneca”, spun cei de la CNCAV.

Miercuri la 12:30, în platforma de programare au fost activate noile cabinete de vaccinare pentru administrarea vaccinului produs de AstraZeneca. În cele 180 de cabinete din toată ţara sunt disponibile 10.800 de sloturi/zi.

Comenteaza