News alert Situație alarmantă la Oncologie: 27 de infectați

Situație alarmantă la Oncologie: 27 de infectați

Ca urmare a focarului de Covid-19 care a izbucnit săptămâna trecută, la Institutul Oncologic din Cluj-Napoca au fost testate 1.500 de persoane.

La Oncologie este în curs o anchetă epidemiologică sub coordonarea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Cluj după ce mai multe persoane, printre care și cadre medicale, au fost depistate cu noul coronavirus.

"Institutul Oncologic: total teste realizate - 1.500, persoane pozitive depistate - 27, din care 21 pacienţi şi 6 cadre medicale (3 asistente, 1 infirmieră, 1 psiholog şi 1 medic). Toţi cei 27 sunt asimptomatici. Internaţi la SCBI şi Pneumo; pacienţii cu îngrijiri oncologice au fost izolaţi pe o secţie a spitalului. Această situaţie include şi datele din zilele anterioare", se arată într-o informare transmisă de prefectul Mircea Abrudean.

Abrudean a precizat că nu se pune problema carantinării spitalului, că s-au luat măsurile de decontaminare a spaţiilor şi că activitatea continuă la unitatea medicală "cu mențiunea că vor testa toți pacienții care se internează, chiar dacă la triaj nu prezintă simptome".

 

Comenteaza