Sfaturi pentru un Paşte fără probleme! Cum să vă protejaţi sănătatea

Sfaturi pentru un Paşte fără probleme! Cum să vă protejaţi sănătatea
Având în vedere că urmează Sărbătorile Pascale, Direcţia de Sănătate Publică a Judeţului Cluj atenţionează cetăţenii cu privire la riscurile la adresa sănătăţii publice la care se pot expune.

Produsele alimentare specifice Sărbătorilor Pascale, precum carnea de miel şi preparatele din aceasta, ouăle, lactatele şi brânzeturile, dar şi vopseaua de ouă, pâinea, produsele de patiserie şi
cofetărie trebuie să fie achiziţionate numai din surse autorizate sanitar şi sanitar veterinar.

Desfacerea lor către consumatori se permite numai în spaţii amenajate corespunzător, autorizate sanitar, dotate cu spaţii frig pentru produsele perisabile (ouă, brânzeturi şi lactate, carne şi preparate din carne, produse de cofetărie).

În momentul achiziţiei produselor alimentare trebuie să verificaţi aspectul organoleptic, iar în cazul celor ambalate prezenţa etichetelor cu elemente de identificare a producătorului şi a ambalatorului, ingredientele şi termenul de valabilitate.

Ouăle trebuie să aibă coaja intactă şi curată, termenul de valabilitate să fie ştampilat pe coajă, iar în cazul ouălor ambalate şi pe ambalajul de desfacere. Acestea trebuie păstrate până la desfacere sau consum în locuri curate, uscate, ferite de razele solare directe sau alte surse de căldură.

Pacienţii cu afecţiuni cronice sunt atenţionaţi cu privire la necesitatea respectării cu stricteţe a tratamentului recomandat de către medic, cu evitarea exceselor alimentare şi a consumului de alcool.

Comenteaza