Sfaturi pentru pofticioşi. Ce putem mânca de Paşte fără să ne îngrăşăm. Evitaţi salata de boeuf, sarmalele, prăjelile şi torturile!

Sfaturi pentru pofticioşi. Ce putem mânca de Paşte fără să ne îngrăşăm. Evitaţi salata de boeuf, sarmalele, prăjelile şi torturile!

Medicul nutriţionist Mihaela Bilic îţi recomandă să mănânci doar preparate tradiţionale de Paşte. Ce e mult strică şi nu doar stomacului, ci şi sănătăţii, spun medicii. Important este să mâncăm din toate câte puţin şi să evităm salata de boeuf, sarmalele, prăjelile şi torturile.

De Paşte, masa e plină şi dacă suntem înconjuraţi de cei dragi, creşte şi pofta de mâncare însă trebuie avut grijă la ordinea în care gustăm din bunătăţi, ca să nu întrecem măsura şi apoi să avem senzaţia de stomac plin sau chiar să creştem în greutate. Nutriţionistul Mihaela Bilic oferă soluţia astfel încât să nu renunţăm la bucatele care ne încântă.
 
„Important este să mâncăm din toate câte puţin, cel mai greu lucru de realizat şi atunci soluţia ar fi să mâncăm drobul cu oul la micul dejun, ciorba şi stufatul la masa de prânz şi friptura cu felia de cozonac la masa de seară, însă porţia trebuie să fie, farfuria cât dimensiunea palmelor şi iată putem să bifăm toate felurile de mâncare, sunt dietetice”, a spus nutriţionistul Mihaela Bilic, citată de Aleph News.
 
Elena este foarte atentă la alimentaţie şi nu e de acord cu excesul, nici măcar de sărbători. De doi ani merge la nutriţionist şi îşi alege cu atenţie preparatele pe care le consumă. Are grijă şi de Paşte.
 
„Dimineaţa un ou cu roşie şi o ceapă verde sau o ridichie la alegere. Masa de prânz va conţine carne de miel la cuptor cu o salată şi cina, bineînţeles o supă cu puţin miel ca să fie de poftă şi dacă nu, o salată, dar voi alege supa de miel sau ciorba că tot e sărbătoare şi atunci să gustăm un pic să ne facem poftele”, a spus Elena. 
 
Nici de la dulce nu trebuie să te abţii. Pasca şi cozonacul sunt acceptate în meniul de Paşte.
 
„De evitat ar fi salata de boeuf şi sarmalele, care oricum nu fac parte din meniul de Paşte, foarte multe prăjeli, dar din nou, carnea de miel se face cel mai corect la cuptor, deci iată nu e nicio problemă aici şi la capitolul prăjituri, pasca şi cozonacul sunt pâine expandată şi un pic dulce, deci fără nicio grijă pentru că torturile şi prăjiturile cu ciocolată şi cu cremă multă”, a adăugat Mihaela Bilic.
 
Şi cum orice sărbătoare se cinsteşte cu un pahar de vin, el nu va lipsi din meniul Elenei.
 
„Nu am voie alcool, însă aş vrea să gust din vinul bunicului, un pic nu în exces şi atunci o să-mi pun un pahar de vin tocmai pentru faptul că sunt şi cu ei şi sunt şi cu familia şi atunci măcar atât pot să fac şi eu”, a spus Elena. 

Comenteaza