Sesiune de întrebări și răspunsuri în direct, cu privire la vaccinul AstraZeneca

Sesiune de întrebări și răspunsuri în direct, cu privire la vaccinul AstraZeneca

Pe pagina de Facebook RO Vaccinare specialiștii răspund astăzi de la ora 16:00 în direct întrebărilor referitor la vaccinarea cu serul produs de AstraZeneca.

Luni, 15 februarie, în România a demarat vaccinarea cu serul anti-COVID de la AstraZeneca. Peste 142.000 persoane s-au programat pentru imunizarea cu acest ser.

Pe pagina de Facebook ROVaccinare va avea loc o sesiune de întrebări și răspunsuri în direct, cu privire la vaccinul dezvoltat de o echipă a Universității Oxford împreună cu concernul farmaceutic AstraZeneca.

Serul dezvoltat de AstraZeneca/Oxford este diferit de cele de la Pfizer/BioNTech şi Moderna. Cele din urmă au la bază tehnologia ARN mesager. În schimb, vaccinul AstraZeneca este unul clasic, ca cel antigripal, şi se bazează pe un virus gripal inactivat şi modificat genetic.

Vaccinul determină sistemul imunitar al organismului să producă anticorpi şi globule albe specializate care acţionează împotriva virusului, oferind astfel protecţie împotriva COVID-19. 

În România, vaccinarea împotriva COVID-19 cu vaccinul AstraZeneca este recomandată pentru grupa de vârstă 18-55 de ani. Vaccinul de administrează în două doze, rapelul fiind programat la 56 de zile după prima doză.

Comenteaza