Semnal de alarmă tras de cercetători: "Dacă nu acţionăm acum, vor urma noi valuri ale infecţiei, cu consecinţe negative mai grave"

Semnal de alarmă tras de cercetători: "Dacă nu acţionăm acum, vor urma noi valuri ale infecţiei, cu consecinţe negative mai grave"

Un grup internaţional de cercetători atrage atenția că Europa are nevoie de o strategie unită pentru a combate pandemia de COVID-19, în contextul în care o ţară nu poate de una singură să menţină un nivel scăzut al cazurilor de infectare.

''Dacă nu acţionăm acum, vor urma noi valuri ale infecţiei, cu consecinţe negative mai grave pentru sănătate, societate, locuri de muncă şi companii'', a scris grupul de cercetători condus de cercetătoarea Viola Priesemann, transmite duminică DPA, potrivit Agerpres.

Priesemann, cercetătoare la Institutul pentru dinamică şi auto-organizare 'Max Planck' din oraşul german Gottingen, a opinat că în primăvară se va putea atinge obiectivul limitării la cel mult 7 noi cazuri la 100.000 de locuitori în fiecare ţară europeană.

''Reducerea ar trebui să fie sincronizată în toate ţările europene şi cât mai curând posibil. Această sincronizare va permite ca frontierele europene să rămână deschise'', au subliniat cercetătorii. Până în prezent, iniţiativa a fost semnată de peste 300 de oameni de ştiinţă din întreaga lume.

Comenteaza