Șeful Pfizer: Este posibil să fie nevoie de vaccinuri anuale împotriva coronavirusului. Când am putea reveni la viața normală

Șeful Pfizer: Este posibil să fie nevoie de vaccinuri anuale împotriva coronavirusului. Când am putea reveni la viața normală

CEO-ul și președintele Pfizer, Albert Bourla, spune că este posibil să fie nevoie de vaccinuri anuale împotriva coronavirusului.

Albert Bourla este de părere vom reveni la o viață normală în mai puțin de un an și a precizat că cel mai probabil va fi necesară vaccinarea anuală împotriva virusului SARS-CoV-2.

 ”Într-un an cred că vom putea reveni la viața normală”, citat de CNBC.

Potrivit acestuia, această revenire va veni însă la pachet cu o serie de condiții și avertismente.

”Nu cred că acest lucru înseamnă că nu vor mai apărea diferite tulpini ale coronavirusului și nu cred ca ne vom putea trăi viața fără vaccinări. Dar asta rămâne de văzut”, a mai spus Bourla, conform rohealthreview.ro.

 De aceeași părere cu privire la revenirea la viața normală este și șeful Moderna, Stéphane Bancel, care declara cu câteva zile în urmă: ”Începând de astăzi, într-un an, presupun”.

Pe de altă parte, Albert Bourla subliniază că este posibil să fie nevoie de vaccinuri anuale împotriva coronavirusului.

”Cel mai credibil scenariu al meu acela că, având în vedere că virusul este răspândit în toată lumea, vor continua să apară tot felul de tulpini. De asemenea, vom avea vaccinuri care vor dura cel puțin un an, tocmai de aceea cred că cel mai probabil scenariu este vaccinarea anuală, însă nu știm concret. Trebuie să așteptăm și să vedem datele”, a mai subliniat Bourla.

Comenteaza