Video Șeful CJ Cluj, dezamăgit că marile proiecte de sănătate ale Clujului nu sunt prinse în PNRR: „La prima vedere este un eșec”

Șeful CJ Cluj, dezamăgit că marile proiecte de sănătate ale Clujului nu sunt prinse în PNRR: „La prima vedere este un eșec”

Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii și Centrul de Transplant Multiorgan nu au reușit să prindă finanțare prin Programul Național de Redresare și Reziliență. Asta nu înseamnă că nu se vor mai face, iar autoritățile clujene caută deja noi forme de finanțare.

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a vorbit, la ZIUA LIVE, despre situația celor două mari proiecte și despre ce ar putea urma în ceea ce privește sursa de finanțare.

„Dacă privești problema punctual, este un eșec. Dacă privim în ansamblu și el va intra la o altă finanțare, care o fi aceea, dacă se poate pentru noi cu un procent cât mai mic de cofinanțare, nu este un eșec. Programul Operațional Sectorial de Sănătate poate fi o soluție. Avem punctaj, este un proiect matur, avem licitație de execuție, argumente.

Dacă vom lua proiectele de pe lista PNRR, cele 25, care au câștigat, vom vedea că spitalul nostru este cel mai avansat. Cred că dacă privim în contextul în care va intra pe o finanțare nu este un eșec. Dacă el rămâne scos de tot și nu va fi prins pe nicio finanțare, evident că este un eșec”, a declarat, la ZIUA LIVE, Alin Tișe.

Liderul forului administrativ județean susține că există toate argumentele pentru ca spitalele clujene să primească finanțare și amenință cu unele contestații dacă acest lucru nu se va întâmpla.

„În măsura în care nu vom primi finanțare, vom merge până la a contesta lista și a ataca hotărârea de Guvern. Nu vom accepta această chestiune. Proiectul are toate argumentele. Nu pentru că îmi doresc eu, ci pentru că ni s-a spus de doi ani că proiectele vor intra în ordinea maturității și a complexității.

Noi aici avem toate argumentele. Cu ambele suntem în faza de a demara licitația de execuție. Eu sper să intre la o altă sursă de finanțare. Noi am fost viciați de rezultat. Nu vreau să mă plâng. Rolul meu este să fac demersuri și să găsesc soluții”, a adăugat Tișe.

Comenteaza