Secțiile ATI, din nou pline cu pacienți. Câte paturi libere mai sunt

Secțiile ATI, din nou pline cu pacienți. Câte paturi libere mai sunt

Aproape 850 de pacienți cu COVID-19 erau internați ieri pe secțiile de Terapie Intensivă din țară, mai mult decât dublu față de acum două săptămâni.

Duminică, la nivel național, numărul paturilor ATI avizate de DSP şi dedicate pacienţilor COVID-19 era 1.024, dintre care 849 erau ocupate. Presiunea pe secțiile de Terapie Intensivă este în creștere, în condițiile în care tot mai mulți pacienți ajung în stare gravă pe secțiile ATI, în ultima perioadă. În urmă cu două săptămâni, pe 5 septembrie, la ATI erau internate 372 de persoane, cu peste 50% mai puține decât ieri.

”La data de 19 septembrie 2021, la nivel naţional erau 1024 paturi ATI avizate de către DSP dedicate pacienţilor Covid- 19. Dintre acestea, 849 erau ocupate cu pacienţi. 18 dintre pacienţii de la ATI sunt minori”, a transmis Grupul de Comunicare Strategică.

Autoritățile precizează că parte din paturile ATI destinate COVID-19 ”sunt paturi rezervate special pentru persoane cu anumite condiţii medicale care sunt şi confirmate cu SARS-COV-2(obstetrică-ginecologie etc.)”.

De asemenea, situaţia privind numărul de paturi disponibile este în dinamică şi variază în funcţie de numărul de pacienţi internaţi la ATI şi de numărul de paturi nou operationalizate, având în vedere faptul că în ultimele zile este un efort continuu privind avizarea de noi paturi şi detaşarea personalului medical necesar.

Duminică, în spitalele din județul Cluj erau internate 342 de persoane confiermate cu noul coronavirus, din care 35 pe secțiile ATI.

Comenteaza