Se simplifică autorizarea şi modul de organizare a centrelor de vaccinare anti-COVID-19

Se simplifică autorizarea şi modul de organizare a centrelor de vaccinare anti-COVID-19
| Foto: gov.ro

Ministerul Sănătăţii lucrează la modificarea ordinului comun cu ministerele de Interne, Apărării şi Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei pentru stabilirea normelor privind autorizarea, organizarea şi funcţionarea centrelor de vaccinare împotriva COVID-19.

Anunţul a fost făcut joi de ministrul Vlad Voiculescu, într-o videoconferinţă cu reprezentanţii Direcţiilor de sănătate publică.

"Vrem ca, în cel mai scurt timp, să simplificăm autorizarea şi modul de organizare a centrelor de vaccinare anti-COVID-19. Noile modificări vor prevedea ca centrele de vaccinare împotriva COVID-19 să fie înfiinţate prin decizie a directorului executiv al Direcţiilor de sănătate publică judeţene şi a municipiului Bucureşti", a transmis ministrul Sănătăţii, potrivit unui comunicat remis AGERPRES.

Potrivit ministerului, Direcţiile de sănătate publică judeţene şi a municipiului Bucureşti vor aviza temporar funcţionarea centrelor de vaccinare pe baza unei declaraţii pe proprie răspundere a conducerii unităţii privind respectarea condiţiilor prevăzute.

Pentru schimbarea destinaţiei spaţiului în care vor funcţiona centrele de vaccinare va fi necesar acordul deţinătorului/administratorului acestuia, pe baza căruia se emite hotărârea Comitetului judeţean/al municipiului Bucureşti pentru situaţii de urgenţă.

Ministerul Sănătăţii a mai solicitat Direcţiilor de sănătate publică să dispună ca în perioada următoare să fie efectuate verificări/evaluări în centrele de vaccinare astfel încât acestea să funcţioneze în parametrii legali.

"Se vor verifica respectarea regulilor generale de funcţionare, respectarea circuitelor, dotarea spaţiilor şi kit-urile de vaccinare", se precizează în comunicat. 

Comenteaza