Se pregătesc primele centre de vaccinare drive-thru, cu Pfizer și fără programare

Se pregătesc primele centre de vaccinare drive-thru, cu Pfizer și fără programare

Medicul Valeriu Gheorghiţă a declarat luni că primele centre de imunizare anti-COVID de tip drive-thru vor fi funcţionale până la finalul lunii aprilie.

Coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID, Valeriu Gheorghiță, a afirmat, într-o emisiune la Digi FM, că în centrele de tip drive-thru se va administra serul Pfizer/BioNTech, fără programare.

"Până la finalul lunii aprilie vom avea primele centre în ţară de acest gen şi care vor primi vaccin de la compania Pfizer. Pot să vă spun de Bucureşti, Deva din judeţul Hunedoara şi mai sunt şi alte judeţe care au în plan organizarea acestor centre de tip drive-thru. Fără programare. Am dimensionat la circa 400 de persoane care pot să fie vaccinate în fiecare zi. (...) Persoanele vor veni doar cu mijloacele de transport, fie personale - autoturisme cu capacitate maximă de patru plus unu persoane - sau mijloace de transport în comun gen taxi, Uber şi alte tipuri similare de transport. În zona de triaj este nevoie să prezinte un document de identitate, preferabil să se prezinte cu chestionarul de triaj completat, se poate descărca din aplicaţie. Dacă nu se prezintă cu el descărcat, se completează în supravegherea medicului, se evaluează criteriile medicale care indică vaccinarea şi se efectuează înscrierea în Registrul electronic de naţional al vaccinărilor", a explicat Valeriu Gheorghiță.

Centru de tip drive-thru și la Cluj

Deschiderea unor centre de vaccinare de tip drive-thru a fost anunțată de premierul Florin Cîțu, vineri, la Cluj-Napoca, când a vizitat centrul de vaccinare deschis la Școala Gimnazială "Ion Creangă".

"Am vrut neapărat să vad centrul de vaccinare. Aş vrea să vă anunţ că începem să avem exact dozele pe care le tot anunţam, numărul de doze, acum trebuie să vină lumea să se înregistreze, să se vaccineze. Avem câteva modificări care vor apărea în zilele următoare. În primul rând vom da posibilitatea de a avea centru de vaccinare cu Pfizer drive-through. Sunt sigur că și la Cluj va fi un centru de genul în perioada următoare.

Vom creşte fluxul zilnic de la 72 la 96, ceea ce înseamnă creşterea vitezei de vaccinare. Vom transforma mai multe centre AstraZeneca în centre Pfizer, pentru a permite mai multor cetăţeni să se vaccineze. Şi vom permite companiilor, operatorilor economici, să aibă centre de vaccinare, unde vom furniza vaccin în funcţie de zonă", a declarat premierul Florin Cîțu, la Cluj-Napoca.

Comenteaza