Scăderea incidenței taie din restricții la Cluj! De astăzi, măsuri mai relaxate în câteva localități

Scăderea incidenței taie din restricții la Cluj! De astăzi, măsuri mai relaxate în câteva localități

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Cluj a reevaluat situația epidemiologică în județ.

Patru comune din județul Cluj ies, de astăzi, din scenariul roșu de funcționare, iar restricțiile impuse se mai "relaxează". Este vorba despre comunele Băișoara, Beliș, Recea-Cristur și Săcuieu, unde rata de incidență cumulată la 14 zile era duminică mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori.

Astfel, conform Hotărârii CJSU Cluj din 20 februarie 2022 începând de astăzi, toate activitățile permise în contextul pandemiei, se vor derula, în cele patru comune, timp de 14 zile, la capacitate de 50%, inclusiv în restaurante, față de 30% capacitate, cum a fost până ieri. 

Magazinele și localurile vor fi rămâne deschise până la ora 22:00. De asemenea, sălile de spectacole, dar și spațiile în care se vor desfășura activități sportive vor fi ocupate tot într-un procent de 50%. Concertele și festivalurile în aer liber se vor putea desfășura cu cel mult 1.000 de spectatori, în intervalul orar 05ºº-22ºº, cu asigurarea unei distanțe de 2 metri între persoane și a unei suprafețe de minimum 4 mp pentru fiecare persoană, precum şi cu purtarea măştii de protecţie, iar la mitinguri vor putea participa doar 100 de persoane. 

Slujbele şi rugăciunile colective, se desfăşoară în interiorul şi/sau în afara lăcaşurilor de cult, cu respectarea regulilor de protecţie sanitară, organizarea de procesiuni şi/sau pelerinaje religioase este permisă numai cu respectarea regulilor de protecţie sanitară.

În restul localităților din județ, unde incidența infectărilor este peste pragul de 3 cazuri la mie, rămân în vigoare măsurile de până acum, toate activitățile permise în contextul pandemiei, se vor derula, timp de 14 zile, la capacitate de 30%, inclusiv în restaurante, iar concertele și festivalurile în aer liber se vor putea desfășura cu cel mult 500 de spectatori, iar la mitinguri nu vor putea participa mai mult de 100 de persoane. 

 

Comenteaza