Sărbători cu solicitări la 112. Câte apeluri au fost înregistrate la Cluj

Sărbători cu solicitări la 112. Câte apeluri au fost înregistrate la Cluj
Serviciul de Ambulanţă al Judeţului Cluj a înregistrat, de Paşte, o creştere cu 25% a solicitărilor venite din partea clujenilor.

De sâmbătă dimineața și până luni dimineața, în a doua zi de Paște, medicii clujeni au fost nevoiţi să intervină la circa 550 de cazuri. Cele mai multe solicitări au venit din partea persoanelor care acuzat stări de leşin sau dureri abdominale.

"Sâmbătă şi în noaptea de Înviere am avut în total 240 de cazuri, iar ieri (prima zi de Paşte, n. red.) am avut 300 de cazuri, faţă de o medie de 220-230, deci este o creştere, într-adevăr. Nu sunt medici de familie şi atunci ni se adresează direct nouă. Nu au fost cazuri grave, în afară de un accident soldat cu două victime, petrecut în noaptea de sâmbătă spre duminică.

Am avut lipotimii în zona bisericilor, probabil din cauza postului prelungit şi pe fondul unor hipoglicemii, dar şi pacienţi suspecţi de pancreatită, pentru că, din păcate, meniul bogat amestecat cu alcool poate declanşa, la anumite persoane, pancreatită", a declarat Horia Simu, şeful Serviciului de Ambulanţă Cluj.

Comenteaza