S-a dublat incidența în prima comună cu restricții din Cluj. Câte persoane sunt infectate

S-a dublat incidența în prima comună cu restricții din Cluj. Câte persoane sunt infectate

Comuna clujeană Mărgău a intrat în scenariul roșu, luni, când incidența cazurilor cu noul coronavirus a ajuns la aproape 6 cazuri la mia de locuitori.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Cluj a decis trecerea comunei Mărgău, care cuprinde șase sate cu aproximativ 1.600 de locuitori, în scenariul roșu de funcționare, dup ce incidența cazurilor de COVID-19 a depășit pragul de 3 cazuri la mia de locuitori.

Luni, când autoritățile au hotărât să impună restricții în comuna Mărgău, pentru 14 zile, incidența era de 5,58 la mie. Astăzi, conform DSP Cluj, rata infectărilor a urcat la 12,39 la mie, comuna având 20 de cazuri active de COVID.

Ca urmare a hotărârii CJSU Cluj, în Mărgău sunt interzise activitatea în sălile de cinematograf, de spectacole, concerte sau de jocuri de noroc. Sunt interzise și spectacolele de tip drive-in, concertele, festivalurile, spectacolele sau alte evenimente publice sau private în aer liber, activitățile sportive și recreative în aer liber, evenimentele private de tipul botezurilor, nunților, activitatea restaurantelor și evenimentelor în restaurante/cafenele, atât în interior, cât și în aer liber, evenimentele în interiorul restaurantelor, cafenelelor, hoteluri. Situația epideomiologică va fi reanalizată după perioada celor 14 zile de restricții.

Rata infectărilor a crescut și în Cluj-Napoca și a ajuns la 0,62 la mie, în perioada 8-21 august, în municipiu fiind înregistrate 208 cazuri de infectare cu noul coronavirus.

Comenteaza