Breaking news Video Foto S-a deschis centrul de vaccinare drive-thru de la Cluj! Coadă de mașini pâna după Parcul Central. Se pot vaccina 500 oameni/zi

Centrul de vaccinare anti-COVID-19 de tip drive-through din Cluj-Napoca a devenit funcțional, luni la pranz. Circa 50 de mașini așteaptau la rand, pe platoul Sălii Sporturilor, la momentul inaugurarii centrului.

Luni dimineata, s-a deschis centrul de vaccinare drive-through, amenajat pe platoul Sălii Sporturilor. În jur de 50 de mașini așteaptau, la momentul deschiderii, la rând pentru vaccinare. Oamenii sunt imunizați în mașină, după care trebuie să rămână în așteptare 15 minute, în parcarea amenajată pe platou, în caz că apar reacții adverse.

Prima persoană vaccinată în mașină a fost Constantin Boscor, de 54 de ani, din Cluj-Napoca. "Mi-a spus fiică-mea: Nu te duci? Aveam programare în altă parte și am venit acuma aici. Am dorit să mă vaccinez să stau liniștit, să-mi vad mai departe de viață", a spus acesta, care a recunoscut ca a optat pentru acest centru în special pentru serul Pfizer.

Clujenii au primit cu interes deschiderea noului punct de vaccinare. La scurt timp după deschidere, coloana mașinilor care s-au așezat în așteptare pentru a ajunge în centru se întindea până la Podul Garibaldi.

"Este primul centru drive-thru deschis la Cluj, al doilea deschis în țară. Este prima zi, practic, când ne putem bucura de o aglomerație în zonă, avem mari speranțe. Vreau să-i mulțumesc colegei mele (subprefectul Irina Munteanu - n.red.) care și-a pus tot sufletul în acest proiect, să le mulțumesc medicilor, forțelor de ordine, tuturor care au pus umărul la realizarea acestui proiect. Sunt 3 volutari zilnic. Daca va avea un real succes, cu siguranta vom deschide si un alt centru de acest fel. Daca s-ar vaccina 3-4 persoane la 5 minute, am avea in medie 500 de persoane pe zi", a declarat prefectul Tasnadi Szilard, la deschiderea centrului de vaccinare de tip drive-through, de la Sala Sporturilor.

Subrefectul Irina Munteanu a declarat că centrul este pregatit și pentru vremea rea, municipalitatea urmând sa achiziționeze și să instaleze copertine care să acopere mașina și personalul care administrează vaccinul. ''Dacă este nevoie de mai multe doze, aducem de la centrul regional de stocare, pe de altă parte, vom suplimenta și personalul, partea de înregistrare, am cooptat partenerii de la Crucea Roșie, care vor veni cu echipe și vor asigura aceste aspecte administrative. Oamenii să aibă răbdare, vaccinarea se va face fără programare, echipele se vor suplimenta la nevoie, ca să fie cât mai fluidă activitatea. Colegii de la primărie se ocupă de achizitionarea unor pavilioane care să acopere mașina și personalul, în caz de vreme rea, ca toată lumea să fie protejată'', a declarat Irina Munteanu.

Centrul de vaccinare drive-through va funcționa 7 zile din 7 între orele 8:00 și 20:00, vaccinarea se face direct din mașină, fără programare, cu vaccin Pfizer/BioNTech. Acesta este al doilea centru din țară unde oamenii se pot vaccina în sistem drive-thru, după cel deschis sâmbătă la Deva. Formularele necesare vaccinarii pot fi descărcate de pe internet și completate acasă, urmând să fie prezentate, în momentul vaccinării, alături de buletin.

Comenteaza