Românii aleg să se trateze mai mult în "privat", decât "la stat". Ce spune analiza Ministerului Sănătății?

Românii aleg să se trateze mai mult în "privat", decât "la stat". Ce spune analiza Ministerului Sănătății?

Ministerul Sănătății a realizat o analiză privind numărul de cazuri tratate în spitalele private și cele de stat. 

Datele au vizat primele 6 luni ale acestui an, dar și perioada prepandemică, din 2019. Calculele instituției au arătat faptul că numărul persoanelor care s-au adresat spitalelor private este mai mare decât al celor care au mers pentru investigații medicale la spitalele de stat. 

Datele Ministerului Sănătății au avut la bază contractele încheiate cu Casa Națională de Asigurări de Sănătate de către cele 374 de spitale publice și 311 de spitale private. 

”Spitalele private au înregistrat, însă, o creștere a activității pe toate tipurile de activitate. Dacă creșterea este moderată pe spitalizările continue, 9,66%, 8.953 de pacienți tratați оn plus, observăm o creștere de 63,09% a numărului de spitalizări de zi. Acest lucru se datorează eliminării plafonului CNAS a numărului de spitalizări de zi contractate” se arată într-o analiză a Ministerului Sănătății.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza