România se pregătește pentru vaccinarea anti-COVID a copiilor de 5-11 ani. Când ar putea începe

România se pregătește pentru vaccinarea anti-COVID a copiilor de 5-11 ani. Când ar putea începe

Coordonatorul CNVAV, Valeriu Gheorghiță, a anunțat, marți, că decizia pentru vaccinarea anti-COVID a copiilor de 5-11 ani va sosi cel târziu la mijlocul lunii decembrie de la Agenția Europeană pentru Medicamente.

Potrivit medicului, doza pentru copiii de 5-11 ani va fi o treime din vaccinul Pfizer/BioNTech pentru adulți, respectiv 10 micrograme, iar compania va livra flacoane speciale pentru această categorie de vârstă.

"Flacoanele de vaccin sunt diferite, prevăd zece doze pe flacon, iar dozajul va fi o treime din cât se folosește în momentul de față, adică 10 micrograme", a precizat Gheorghiță.

EMA va da undă liberă vaccinării luna viitoare, iar CNCAV a avut deja o întâlnire organizatorică privind modul în care se vor desfășura imunizările.

"Vom organiza în fiecare centru un cabinet dedicat copiilor de 5-11 ani. Va exista și posibilitatea de vaccinare la medicii de familie și avem în vedere organizarea de centre de vaccinare în spitalele pediatrice", a explicat Gheorghiță.

Coordonatorul CNCAV a menționat că vaccinarea copiilor de 5-11 ani "va fi ferm recomandată celor care sunt în evidență cu afecțiuni cronice".

"Pentru celelalte categorii, va fi recomandat vaccinul în funcție de rapoartele risc-beneficiu. ECDC va face aceste rapoarte risc-beneficiu", a precizat medicul.

Comenteaza