România începe testarea unui medicament pentru COVID-19

România începe testarea unui medicament pentru COVID-19

Preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, reprezentant al României la OMS, afirmă că testarea unui medicament anti-coronavirus se va desfăşura şi în România. 

Prof. dr. Alexandru Rafila spune că OMS a inclus România pe lista ţărilor care vor testa medicamentul anti-COVID realizat de o companie americană.

 "Am făcut demersuri la biroul OMS pentru Europa şi mă bucur că am reuşit să includem şi România, probabil Institutul Matei Balş, pe lista centrelor unde se va face studiul clinic de faza 3 pentru acest medicament. studiul va înrola mai mulţi pacienţi din mai multe ţări, alături de alte produse, astfel încât la sfârşitul lui să existe suficiente argumente pentru autoritatea americană, FDA, să poată da aprobarea de producţie şi punere pe piaţă. În câteva luni cred că acest medicament va fi disponibil", a spus prof. dr. Alexandru Rafila, într-un interviu acordat publicaţiei online ziare.com.
 
Acesta a mai afirmat că la Institutul Naţional de Boli Infecţioase Matei Balş vor fi testate în paralel 4 scheme de tratament pentru COVID-19.

Comenteaza