România începe să-și vândă din vaccinurile anti-COVID nefolosite. Cine ar fi cumpărat 700.000 de doze

România începe să-și vândă din vaccinurile anti-COVID nefolosite. Cine ar fi cumpărat 700.000 de doze

Presa din Iralnda anunţă că guvernul naţional a ajuns la un acord final cu România pentru achiziţionarea a 700.000 de vaccinuri Pfizer / BioNtech.

Premierul irlandez Micheál Martin a spus că vaccinurile reprezintă un impuls pentru programul naţional de vaccinare şi că vor fi utilizate pentru a satisface cererea mare.

„O veste fantastică şi un impuls binevenit pentru campania noastră, care continuă să aibă un sprijin imens”, a descris acordul premierul irlandez Micheál Martin, potrivit Mediafax.

Un purtător de cuvânt al premierului a precizat pentru televiziunea locală rte.ie că cele 700.000 de vaccinuri fac parte dintr-un acord încheiat cu România luna trecută pentru 1 milion de doze în urma unor discuţii între premierul irlandez Micheál Martin şi preşedintele român Klaus Iohannis.

Ministrul Sănătăţii din Irlanda, Stephen Donnelly, a declarat că vaccinurile vor fi livrate pe parcursul acestei luni şi „vor permite extinderea programului de vaccinare”. Dozele ar urma să fie primite direct de la Pfizer reprezentând o redistribuire a livrărilor care fuseseră comandate iniţial de România.

Comenteaza