România este prima ţară din UE care vaccinează copiii între 12 şi 15 ani

România este prima ţară din UE care vaccinează copiii între 12 şi 15 ani

Medicul Valeriu Gheorghiţă a confirmat că România este prima țară din Uniunea Europeană care a demarat vaccinările împotriva COVID-19 la categoria de vârstă 12-15 ani.

„Aşa ştim şi noi, ştiu că Polonia în 7 iunie va demara campania de vaccinare şi pentru această grupă de vârstă, însă aici există diferenţe de strategie de la o ţară la alta. Ştim foarte bine că în multe alte ţări europene strategia de vaccinare s-a bazat pe includerea progresivă a anumitor grupe de vârstă, dar sunt incluşi de pildă copiii care au afecţiuni cronice, încă din acest moment”, a răspuns, miercuri, coordonatorul CNCAV, Valeriu Gheorghiță, unei întrebări din partea jurnaliştilor, conform Mediafax.

Gheorghiţă a participat miercuri la inaugurarea unui centru de vaccinare, într-un parc din Capitală, destinat copiilor cu vârsta cuprinsă între 12 şi 15 ani. Serul folosit pentru imunizarea adolescenţilor este cel produs de Pfizer-BionTech, aprobat zilele trecute de Agenţia Europeană a Medicamentului. La vaccinare copiii trebuie să fie însoțiți de unul din părinți sau de tutorele legal, care să exprime consimțământul.  Schema de vaccinare este aceeași cu a adultului, cu două doze administrate la interval de 21 zile.

Comenteaza