România are în depozite 4.000 de flacoane de Remdesivir, spune Ministrul Sănătăţii

România are în depozite 4.000 de flacoane de Remdesivir, spune Ministrul Sănătăţii
| Foto: profimedia

Nelu Tătaru, a anunțat marți seară că în depozite există 4.000 de flacoane de Remdesivir, dar nu trebuie văzut ca un „element salvator”.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Ministrul  Sănătăţii a fost întrebat, marţi seară, la TVR 1, dacă există probleme cu aprovizionarea cu Remdesivir. „La începutul lunii iulie noi am folosit în terapie Remdesivir, 11.892 de flacoane.

În acest moment în depozite avem 4.000 de flacoane. Acest tratament cu Remdesivir este un tratament care face parte din protocol, la diferite cazuri selectate pe anumite criterii, pe care medicul curent îl acceptă pentru pacientul respectiv. Este un tratament care se dă pentru cinci zile”, a răspuns Tătaru, citat de Mediafax.

De Remdesivir a beneficiat și președintele Americii, tot pentru cinci zile, a adăugat ministrul. „Dar nu trebuie să îl vedem ca pe un element salvator. (...) Avem vreo cinci antivirale care se dau în acest moment”, a precizat Nelu Tătaru.

Declarația ministrului Sănătății vine în contextul în care mai multe state europene se confruntă cu o criză în aprovizionarea cu antiviralul Remdesivir, stocurile lor fiind pe sfârşite în timp ce numărul noilor cazuri de COVID-19 şi cel al spitalizărilor cresc, iar SUA au cumpărat pentru vara care a trecut cea mai mare parte a producţiei acestui medicament al companiei americane Gilead.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza