Ro Vaccinare: Simptomele COVID-19 pot apărea la săptămâni după infectare

Ro Vaccinare: Simptomele COVID-19 pot apărea la săptămâni după infectare

Persoanele care nu au avut simptome COVID-19 în zilele sau săptămânile după ce au fost infectate, pot avea simptome care apar mai târziu, transmit reprezentanții CNCAV.

Efectele secundare după administrarea vaccinului COVID-19 sunt normale și sunt un semn că se creează anticorpi, iar ele ar trebui să dispară în câteva zile, potrivit Ro Vaccinare, pagina de Facebook a platformei naționale de informare cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19.

Comparativ cu efectele secundare ale vaccinului, simptomele COVID-19 pot fi mai variate și mai severe. Deseori durează săptămâni, dar uneori pot dura chiar luni, se arată pe pagina Ro Vaccinare.

 Chiar și persoanele care nu au avut simptome COVID-19 în zilele sau săptămânile după ce au fost infectate, pot avea simptome care apar mai târziu, potrivit aceleiași surse.

În acest context, pe Ro Vaccinare se precizează că vaccinurile COVID-19 ajută la prevenirea îmbolnăvirii cu COVID-19 și protejează de boli grave, spitalizare și moarte dacă contactați virusul.

Astfel, potrivit Ro Vaccinare, vaccinarea împotriva COVID-19 are următoarele beneficii:

– reduce riscul de infectare;
– reduce riscul de transmitere a virusului;
– reduce considerabil riscul de spitalizare;
– reduce considerabil riscul de deces.

Comenteaza